Fudbal

Ibrahimović za CNN otkrio hoće li se penzionisati

Zvijezda Milana Zlatan Ibrahimović insistira na tome da ne razmišlja o nogometnom penzionisanju.

FOTO: 
MOURAD BALTI TOUATI/EPA
FOTO: MOURAD BALTI TOUATI/EPA

Švedski internacionalac bosanskohercegovačkog porijekla prisiljen je odsustvovati još od maja. Tada je bio podvrgnut operaciji koljena nakon što je Milan osvojio naslov prvaka Italije.

Izvještaji u Italiji prošlog mjeseca sugerirali su da bi se 41-godišnjak mogao povući u januaru ako ne bude vidio napredak u svom oporavku do kraja ove godine.

Međutim, u intervjuu za CNN, Ibrahimović je rekao da još uvijek ne razmišlja o tome da objesi kopačke o klin.

Imam veliku strast prema igri

“Imam veliku strast prema igri. Sada sam u drugačijoj situaciji s obzirom na godine i saigrče. Međutim, uživam u svakom danu.

Mislim da vam, kad prestanete s nogometom, on toliko nedostaje da ne želite požaliti ako kažete da sebi da ste trebali nastaviti igrati”, Zlatanove su riječi.

Naglašava da će pokušati dostići visok nivo forme.

“Pokušavam ostati na nivou s ovim mladim dečkima koji marljivo rade i održavaju ritam. Želim biti zdrav. Planiram nastaviti igrati i vidjeti dokle mogu dogurati.

Dokle god mognem postizati rezultate i dalje ću igrati. Onog dana kada usporim, želim da ljudi oko mene budu iskreni i kažu da ih usporavam. Tada ću biti realan.

Mislim da imam taj nagon, želim svakim danom biti bolji. Imam mentalitet da se ne osjećam dobro ako ne radim dovoljno.

I mislim da vas to vodi daleko, dovodi vas do nivoa na kojem izazivate svoje tijelo. Sve je u izazovu samog sebe. Koliko daleko možete doseći? Koliko daleko možete odnijeti svoje tijelo?”, ističe Zlatan.

Ibrahimović je pretrpio ozljedu prednjeg križnog ligamenta 2017. godine. Tada je bio član engleskog Manchester Uniteda te je pauzirao gotovo godinu.

Pročitajte još

Zlatan Ibrahimović: Sve je bilo novo

“To je bila moja prva veća povreda. Sve je to bilo novo za mene. Zapravo nisam znao što se očekuje. Šta me čeka u takvoj situaciji.

U početku sam se malo bojao. Nisam znao mogu li se vratiti i šta će se dogoditi. Ali polako, išao sam iz dana u dan. To je više bila mentalna stvar. Morao ostati smiren, biti strpljiv i, recimo, obaviti dosadan trening”, objašnjava Zlatan Ibrahimović.

Zlatan je prošle sezone zabio osam golova u 23 nastupa u Seriji. Potpisao je produženje ugovora sa Milanom do 2023. godine.

Ukupno je zabio 92 gola u 159 utakmica za Rossonere u svoja dva mandata sa prvakom Serije A, piše Raport.

Prihvati notifikacije