Fudbal

Husref Musemić poslije banjalučkog cirkusa za Bosnainfo: Ne radi se više o meni, o Igmanu, opstanku… žao mi je mladih igrača, šta im to ostavljamo?

Kada pomislimo da nas više ništa ne može iznenaditi u Premijer ligi BiH kada se radi o nefudbalskim stvarima, desi se nova utakmica, nova fudbalska blamaža i kriminal u režiji bh. takozvanih fudbalskih sudija koje je postavio Fudbalski savez BiH, iako u tom Savezu već odavno ništa fudbalsko nije.

FOTO: MONDO/DRAGAN ŠUTVIĆ
FOTO: MONDO/DRAGAN ŠUTVIĆ

Kada pomislimo da smo vidjeli sve i da nakon cirkusa na utakmicama u Trebinju (kada je također bio oštećen tim iz Konjica), zatim nedavne sudijske komedije na Koševu između Sarajeva i Tuzla Cityja (gdje su oba tima oštećena i gdje su odluke Ermina Sivca i asistenata nasmijale cijeli region), te nakon poništenog gola Sarajeva protiv Sloge (tim iz Doboja postigao autogol koji je poništen?!), gore ne može, barem što se ove sezone tiče, dođe na red utakmica Borca i Igmana u Banjoj Luci.

U Banja Luci smo upoznali neka nova fudbalska pravila, kao na primjer, ako napravite faul u napadu dobit će te penal. A to je bio samo djelić svega što je sastav Husrefa Musemića istrpio u ovoj utakmici (prvi faul Igman dobio nakon pola sata igre?!) koja je na kraju završena upravo pobjedom 1:0 nakon tog pogotka iz nepostojećeg penala.

Trebinje, Koševo, Banja Luka…

Iako nije nimalo bio raspoložen za davanje izjava (kojima rizikuje i suspenziju) jer je vidno utučen i razočaran svime što je vidio u Banja Luci, legenda bh. fudbala i jedan od najrofejnijih trenera na ovim prostorima za Bosnainfo prokomentarisao je lakrdiju u Banjoj Luci u režiji glavnog sudije Dražena Marića, mada ni pomoćnici Sreten Udovičić i Radislav Kačavenda nisu blistali.

– Iskren da budem suvišno je više išta reći nakon svega. Neko će to shvatiti onako, neko ovako, ali čovjek ne zna više šta bi mogao reći pametno. Ja kao čovjek koji se kao mlad počeo baviti ovim poslom, i kao fudbaler i kao trener, uvijek sam nastojao da budem sportista. To je na prvom mjestu. I želim da na tome i ostane, rekao je na početku razgovora Husref.

Kaže kako više nije važno ni ko će opstati, a ko ispasti iz lige, već da postoje mnogo strašniji problemi kad se generalno posmatra PLBiH.

– Glavno pitanje je kuda nas ovo vodi? Evo ja sam već u nekim godinama i moje već, hajdemo reći, prolazi. Ali šta s novima, mladim igračima i trenerima? Šta njih čeka? Šta im se ostavlja u naslijeđe? Uvijek sam želio da budem na nivou u ovom sportu, gledao sam da moje ponašanje bude u domenu sportskog koliko god je to moguće. Ali, nisam siguran da naša mladost ima nešto dobro da im ostavimo u amanet, kaže razočarani Musemić.

Džaba tehnologija, džaba sve…

Posebno ga boli što se sve dešava i pored tehnologije, interneta, snimaka.

– Ono što znam je da nam se svi u regionu smiju. To znam. A ostalo, svaka priča postaje suvišno. Ne mogu da vjerujem da se 21. vijeku ovakve stvari dešavaju. Pored sve te tehnologije koja prati ovu igru, interneta i drugog… da se ovo dešava. Da bi li nam pomogao VAR? Ne znam. Iskreno, ne znam šta nam može pomoći. Uostalom ja sam trener, i moje je da radim svoj posao, da se bavi svojim timom i igračima. Ovo što se sad radi nam sigurno neće pomoći, dodao je.

I pored svega Igman i dalje ima šanse da se spasi od eliminacije iz lige…

– Ma ni to više nije bitno? Šta i da se spasi, šta dalje? Ima tih igrača koji su mladi, koji treba da se afirmišu, da odu u veći klub u bolju ligu… kako će oni postići to? Njih mi je najviše žao. Pionira, kadeta, juniora… do njih ovo sve dolazi, zaključio je Musemić.

Prihvati notifikacije