BiH

Hrvatska ima plan kako da uhapsi Mamića, za sve je ključan jedan bh. političar

Nakon što se predizborno motivisan, sa zagrebačkim gradonačelnikom Tomislavom Tomaševićem usuglasio da ga protjeraju iz Dinama radi gradnje stadiona uoči parlamentarnih izbora, Andrej Plenković je poslao Ivana Malenicu da dogovori susret s novim ministrom Davorom Bunozom zbog transfera Zdravka Mamića u hrvatski zatvor.

FOTO: ZDRAVKO MAMIĆ/FACEBOOK
FOTO: ZDRAVKO MAMIĆ/FACEBOOK

Visoki izvor blizak Vladi kaže: ‘Dovoljno je da Plenković nazove Dragana Čovića i to ga ljubazno zamoli’, prenosi Nacional najavu svog teksta u novom broju.

Hrvatski premijer Andrej Plenković kreće po Zdravka Mamića, planira obnoviti pritisak da ga BiH izruči Hrvatskoj na odsluženje zatvorske kazne. Ministar pravosuđa Ivan Malenica ima jasan Plenkovićev nalog da poduzme sve što se može radi njegova izručenja, a sada će se ti napori ponoviti u svjetlu kadrovskih promjena na čelu Ministarstva pravde BiH.

Štaviše, Ivan Malenica sastat će se s novim ministrom pravde BiH, razgovarati o bilateralnim temama i izričito ponovo staviti na stol temu o izručenju Zdravka Mamića. Potvrdio je to Nacionalu visoki izvor blizak hrvatskom premijeru, piše Nacional.

Prihvati notifikacije