Fudbal

HEROJSKI POTEZ NAVIJAČA DANSKE Pronašli mladića bez znakova života, uspjeli da ga ožive na ulici

Iako će do krunisanja šampiona Evrope fudbalski svijet morati da sačeka još dvadesetak dana, titula heroja EURO 2024 sasvim zasluženo bi mogla da ode na herojski potez navijača Danske.

FOTO: EPA/ ABEDIN TAHERKENAREH
FOTO: EPA/ ABEDIN TAHERKENAREH

„Danski dinamit“ će večeras odmjeriti snage sa Srbijom u okviru 3. kola C grupe Evropskog prvenstva, a pred meč u Minhenu (21.00) dogodila se prava drama.

Pročitajte još

Oko deset sati u ponedjeljak uveče, dvojica navijača Danske krenuli su u šetnju po Minhenu, kada su na ulici vidjeli iznenađujući prizor.

„Moj prijatelj i ja smo pod jakim uticajem od juče… Razgovarali smo sa svojim najbližima, poslije ovoga meč izgleda nebitno. Zapravo, samo želimo da odemo kući“, rekao je Kent Hejgard Jansen, jedan od dvojice navijača koji su napravili herojski podvig.

Šta se zapravo dogodilo?

„Stigli smo do jedne raskrsnice kada smo sa lijeve strane vidjeli mladog čoveka preko kog se nalazio bicikl. Rekao sam da mi to izgleda čudno, pa smo mu prišli“, otkrio je Kent, koji je dodao da je mladi Nijemac bio „hladan i plav“:

„Instinktivno sam počeo da ga udaram po srcu, a prijatelj mu je davao vještačko disanje. Pluća su se punila kao prazan balon. Ponovo sam ga udario i dali smo mu CPR, a onda je počeo da diše pomalo. Bio je veoma zbunjen kada se osvijestio, rekao nam je da se zove Jonas“, otkrio je detalje drame ovaj navijač Danske, koji je dodao da bi samo želio da sazna da li je mladić dobro.

Sreća u nesreći bilo je njegovo doduše površno znanje njemačkog jezika – ali dovoljno da slučajnu prolaznicu zamoli da pozove hitnu pomoć, koja je ubrzo došla na lice mjesta.

Istraga ovog nemilog događaja je u toku, a zasad nema informacija o stanju nesretnog mladića, prenosi N1.