Fudbal

Haris Handžić optužen da je skinuo zastavu RS-a sa dresa, oglasio se FK Leotar

Političar Nebojša Vukanović optužio je fudbalera Leotara Harisa Handžića da je skinuo zastavu RS-a sa dresa, a u priču se uvezao i sam klub, kako bi demantovao navode.

FOTO: FACEBOOK/HARIS HANDZIC
FOTO: FACEBOOK/HARIS HANDZIC

Saopćenje prenosimo u cjelosti:

“Nemamo praksu davanja saopštenja i mnogo puta do sada smo na mnoge laži i neistine iznesene u javnosti, a na štetu našeg Kluba, prije svega u cilju očuvanja mira u Klubu prije važnih utakmica, „ćutili“.

Međutim, tekst koji je poslanik Nebojša Vukanović objavio na svom portalu, a tiče se našeg fudbalera Harisa Handžića, u kojem je iznio niz neistina i spinova, zahtijeva našu reakciju.

Nije tačno da je Haris Handžić prije utakmice u Posušju skinuo zastavu Republike Srpske sa majice. Zbog propusta našeg kluba prilikom izrade “rezervnog dresa” sa brojem 9, nismo uspjeli staviti zastavu na poleđinu dresa koju imaju svi ostali igrači, kao i oznake sponzora i lige na rukavima koje smo ne poriču. Greške se dešavaju u svakom poslu, a mi od svog ne bežimo. Apsolutna je neistina da je Handžić tražio takav dres od Kluba ili da je, kako navodi autor teksta, skinuo zastavu prije utakmice u Posušju. Kao dokaz prilažemo fotografije sa jesenje polusezone na kojima se vidi da dres sa brojem 9 nema zastavu.

Takođe, prije izrade tog dresa, Handžić je nastupio sa brojem 16 na leđima, koji ima zastavu, za šta prilažemo i fotografiju kao dokaz.

Sumnja u Handžićev odnos prema dresu Leotara, koji je najbolji strijelac Kluba, u najmanju ruku je nepravedna, ako znamo da je u zimskom prelaznom roku odbijao mnogo bogatije ponude drugih klubova, samo zato što nam je dao riječ, ali je još nije potpisao produžetak ugovora. Njegov nastup u dresu Leotara najbolje govori o njegovom odnosu prema Klubu.

Ovaj propust su nam sugerirali navijači odmah nakon utakmice u Posušju, a mi smo reagovali i ispravili grešku na dresu.

Nažalost, u trenucima kada naš Klub daje odlične rezultate u svakom pogledu, kako na terenu, tako i van njega, i kada je došao u poziciju da se stabilizuje, kako na tabeli, tako i organizaciono i infrastrukturno, javljaju se “minderi” koji misle najbolje i klub i grad, a za klub i grad nisu dali nista.

Pozivamo sve iskrene navijače našeg Kluba da dođu u subotu na stadion na utakmicu protiv Igmana i podrže Klub kao i do sada, i sami se uvjere šta je istina.

Nadamo se da će Nebojša Vukanović ovaj demanti objaviti na svom sajtu, jer je obmanuo javnost bez provjere informacija u FK “Leotar”.

Prihvati notifikacije