Fudbal

Haos u Napulju uoči utakmice: Njemački navijači palili vozila, a onda su stigli ultrasi Napolija (VIDEO)

Večerašnji duel između Napolija i Eintrachta u revanš meču osmine finala Lige prvaka imao je onu nepopularnu uvertiru u vidu navijačkog nasilja oba tima!

FOTO: LA GAZZETTA DELLO SPORT
FOTO: LA GAZZETTA DELLO SPORT

Iako je fanovima njemačkog tima zabranjeno da dođu na utakmicu iz sigurnosnih razloga, oni su se pojavili na jugu Italije i na kraju su izazvali haos.

U društvu navijača Atalante, Eintrachtovi huligani su palili automobile u Napulju i sukobili su se sa interventnom policijom. A to je upravo ono čega su se lokalne vlasti i plašile i zbog čega su im zabranili dolazak na stadion.

Italijanski mediji pišu da je oko 600 navijača Eintrachta stiglo u Napulj i da su im se priključili ultrasi Atalante koji su u neprijateljskim odnosima sa Napolijevim ultrasima.

Snimci iz grada daju jasnu sliku da su navijači njemačkog tima bacali raznorazne predmete, uključujući petarde, topovske udare i flaše, na policiju, dok je nekoliko automobila gorilo.

Nedugo zatim, na motociklima, i sa šljemovima i gvozdenim šipkama u rukama, na mjesto nereda stiglo je oko 200 ultrasa Napolija, ali im policija nije dozvolila da dođu u kontakt sa navijačima Eintrachta i Atalante.