Fudbal

Hajradinović: Stvorili smo dovoljan broj prilika, ali nam se nije dalo

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine poražena je sinoć od Italije rezultatom 1:0, a jedini pogodak postigao je Davide Frattesi u 38. minuti susreta.

FOTO: NS/ FS BIH
FOTO: NS/ FS BIH

Haris Hajradinović je imao odličnu priliku na početku utakmice, ali se istakao golman i kapiten Italije Gianluigi Donnarumma. Nakon utakmice Hajradinović je istakao kako se u reprezentaciji stvara pozitivna atmosfera.

Pročitajte još

“Igrali smo protiv evropskih prvaka i stvorili dovoljan broj prilika da damo gol, ali nam se danas ‘nije dalo’. Imali smo dobre šanse i u prvom i u drugom poluvremenu, ali nismo imali sreće. Stvara se pozitivna priča i stvara se dobra atmosfera u reprezentaciji i nadam se da će tako biti u budućnosti”, rekao je Hajradinović.

Madžid Šošić je ušao u igru u 89. minutu utakmice protiv Italije i upisao svoj zvanični debi.

“Osjećaj je nevjerovatan i neopisiv. Debi za reprezentaciju je san svakog igrača koji sam sada ispunio i hvala Bogu na tome. Italija je velika reprezentacija i borili smo se, što navijači očekuju od nas. Mislim da smo ispunili sve što je selektor od nas zahtijevao. Rezultati će sigurno doći u budućnosti i nadam se da ćemo i na velikim takmičenjima da obradujemo naše navijače”, istakao je Šošić.