BiH

Hadžikadić: Nek mladi ostanu, a Bakir ode

Mirsad Hadžikadić, predsjednik Platforme za progres i kandidat koalicije Država za člana Predsjedništva BiH reagovao je na izjavu lidera SDA Bakira Izetbegovića "da ćemo mlade koji odlaze u velikoj mjeri zamijeniti visokim tehnologijama i robotima".

FOTO:  PLATFORMA ZA PROGRES
FOTO: PLATFORMA ZA PROGRES

Hadžikadić je, shodno tome, pojasnio šta zapravo ta izjava u stvarnosti znači.

Mladi nam ne trebaju i bez njih se mogu kreirati visoke tehnologije i robotika. Robotika nije visoka tehnologija. Škole i univerziteti nam ne trebaju, jer mladi svakako odlaze. Bosna i Hercegovina ulaže dovoljno u nauku, istraživanje, kreativnost, inovacije i centre izvrsnosti da se možemo nositi sa naprednim ekonomijama svijeta. Pošto će stariji graditi vještačku inteligenciju i robotiku, oni će ih napraviti prema našem iskustvu i svakodnevnici, što će odrediti našu budućnost. Ima još mnogo toga, ali Bakir ne bi razumio – navodi Hadžikadić na Faceboku.

Teško nama – dodao je i predložio šta bi bilo najbolje uraditi prema njegovom mišljenju.

Mislim da bi možda najbolje bilo da mlade zadržimo i vratimo, da izvezemo Bakira i većinu političara i da napravimo robote u njihovom obliku i prodamo demokratijama svijeta kao izvrsne političare, bez garancije naravno. Tako ćemo brzo sustići i prevazići sve njih – zaključio je Hadžikadić.

Prihvati notifikacije