Fudbal

Hadžibegić: "Tahirović je siguran na sljedećem spisku Zmajeva, očekujemo povoljan odgovor i od Huseinbašića"

Talentovani veznjak Rome Benjamin Tahirović (19) igrat će za Bosnu i Hercegovinu!

FOTO: NFSBIH
FOTO: NFSBIH

Tahirović je na svom Instagram profilu objavio fotografiju sa zastavom BiH i uzvičnikom te samim tim poručio da samo BiH dolazi u obzir.

Nešto kasnije, oglasio se i selektor reprezentacije BiH Faruk Hadžibegić na Facebooku.

“Benjamin Tahirović je novi igrač BiH!

Iako sam rekao da ću prvi spisak objaviti tek u martu, slobodno mogu potvrditi da će jedno ime na tom spisku biti i Benjamin Tahirović.

Nakon razgovora sa porodicom, sa ocem Benjamina i sa samim Benjaminom, odlučeno je kako će se veznjak Rome odazvati pozivu nogometne selekcije BiH.

Prezadovoljan sam kako su razgovori tekli, a posebno spremnošću porodice Tahirović da njihov sin bude dio naseg tima.

Benjamin je budućnost BiH i radujem se radu sa njim!Zahvalan sam i Zvjezdanu Misimoviću, koji je vodio dosadašnji dio razgovora, jer je uradio odličan posao, a zajedno ćemo nastaviti razgovore i sa ostalim potencijalnim reprezentativcima.

Također, obavili smo korektan razgovor i sa Huseinbašićem, njegovim ocem i menadžerom, te i od njih očekujemo povoljan odgovor.

Sa njima ostajemo u kontaktu, do konačne odluke.

Svaki kvalitetan igrač nam je bitan i sa većinom su već uspostavljeni kontakti, a javnost i navijači ce to znati kada budemo imali konkretne odgovore, kao što sada zna koliko sam sada sretan i zadovoljan jer smo u Benjaminu dobili odličnog igrača”, napisao je Hadžibegić.

Prihvati notifikacije