BiH

Građani ponovno traže raskid koncesijskih ugovora za mini elektrane na Bunskim kanalima

Neformalna grupa građana „Stop izgradnji mHE na Buni“ još jednom je pozvala Vladu Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) da raskine koncesijske ugovore o gradnji mini hidroelektrana na Bunskim kanalima.

FOTO: ILUSTRACIJA/FENA
FOTO: ILUSTRACIJA/FENA

„Simbolično, na Međunarodni dan rijeka želimo apelirati na resorno ministarstvo i Vladu HNŽ-a da konačno raskinu koncesijski ugovor za mHE na Bunskim kanalima. Vjerujemo da će koncesijski ugovor za mHE na Bunskim kanalima biti uskoro raskinut te da ćemo naredne godine na ovaj dan slaviti pobjedu. U skladu sa tim, nadamo se kako nećemo dugo čekati da Vlada HNŽ-a, odnosno resorno ministarstvo, u skupštinsku proceduru upute informaciju o realizaciji potpisanih ugovora o koncesiji za 2022. godinu te da ista neće postati kamen spoticanja već će ishoditi raskidom koncesijskog ugovora”, priopćeno je iz neformalne grupe građana „Stop izgradnji mHE na Buni“.

Iz te grupe podsjećaju da su se stvorili zakonski uvjeti za raskid ugovora s obzirom da su iz Prostornog plana Grada Mostara izbrisane dvije mini hidroelektrane, čime je Prostorni plan Grada Mostara usklađen s prostornim planom više razine, odnosno s Prostornim planom HNŽ-a

Prihvati notifikacije