BiH

Grad Sarajevo nastavlja podršku SOS Dječijim selima

Grad Sarajevo nastavlja podržavati rad SOS Dječijih sela u BiH te su i ove godine donirane 32.000 KM za pokrivanje godišnjih troškova jedne porodice.

FOTO: SOS DJEČIJE SELO SARAJEVO
FOTO: SOS DJEČIJE SELO SARAJEVO

Povodom potpisivanja ugovora o donaciji, SOS Dječije selo Sarajevo posjetila je gradonačelnica Benjamina Karić koja se sastala sa nacionalnom direktorom SOS Dječijih sela u BiH Malikom Garibijom, saopćeno je iz SOS Dječija sela.

“Dijete ima pravo da odrasta u porodici, zaštićeno, sretno i ohrabreno. Od bezbrižnog djetinjstva do svoje sigurne i uspješne samostalnosti. Hvala nacionalnom direktoru Maliku Garibiji i timu profesionalaca SOS Dječijih sela u BiH, proglašenog od posebnog značaja za Grad Sarajevo u 2022. godini”, poručila je Karić.

Nacionalni direktor SOS Dječijih sela u BiH Malik Garibija kazao je da su sretni što imaju podršku institucije kao što je Grad Sarajevo koja je SOS Dječija sela u BiH proglasila organizacijom od posebnog značaja za Grad Sarajevo.

“Mi djeci i mladima nastojimo pružiti sigurno i sretno odrastanje u porodičnom okruženju, a to možemo samo uz podršku posvećenih donatora, naših prijatelja, a Grad Sarajevo to sigurno jeste, i iz godine u godinu to potvrđuju. Osim vrijedne donacije za podršku jednoj porodici, iz Grada Sarajevo su u protekloj godini donirali i 30.000 KM za rekonstrukciju vodovodne mreže u cijelom SOS Dječijem selu Sarajevo. Od srca smo im zahvalni za podršku i istinsko razumijevanje naše misije” izjavio je Garibija.

Nakon potpisivanja ugovora o donaciji, gradonačelnica Sarajeva posjetila je jednu porodicu.

Organizacija SOS Dječija sela u BiH pruža brigu za djecu i mlade bez roditeljskog staranja, a kroz Program jačanja porodica direktno podržava i socijalno ugrožene porodice.

Prihvati notifikacije