Fudbal

Fudbalski savez Bosne i Hercegovine ukinuo suspenziju Senijadu Ibričiću

Na sjednici Izvršnog odbora Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine ukinuta je sedmomjesečna suspenzija za sportskog direktora Fudbalskog kluba Sarajevo, Senijada Ibričića.

FOTO: BOSNAINFO
FOTO: BOSNAINFO

Ibričić je u martu dobio suspenziju na sedam mjeseci te novčanu kaznu od 3.000 KM nakon prekida utakmice polufinala Kupa Bosne i Hercegovine protiv Borca na “Koševu”.

Tada je Ibričić bio među akterima koji su u finišu utakmice ušli u teren i tu se posvađali sa sudijom Mateom Musom.

Pročitajte još

Nakon što ni Apelaciona komisija N/FS BiH nije ublažila kaznu za Ibričića, oglasio se FK Sarajevo te je u saopćenju za javnost objavio kako je ispoštovao odluku saveza te ga suspendovao.

“Fudbalski klub Sarajevo je potvrdio odluku Apelacione komisije N/FS BiH o suspenziji Senijada Ibričića na period od sedam mjeseci počevši od 29. marta 2024. Klub uvažava i poštuje odluke tijela N/FS BiH te u je skladu s njom g. Ibričić suspendovan od obavljanja bilo kakvih dužnosti unutar kluba na iznad navedeni period”, navedeno je tom prilikom iz FK Sarajevo.

No, jutros se dogodio pravi preokret. Kako saznaje Klix, na današnjoj sjednici Izvršnog odbora odlučeno je da se poništi odluka o suspenziji za nekadašnjeg reprezentativca Bosne i Hercegovine.

Kakva će sada situacija biti s Ibričićem i šta to znači za njegovu budućnost u FK Sarajevo, tek ostaje da se vidi.

Podsjetimo, N/FS BiH je danas održao i redovnu sjednicu Generalne skupštine na kojoj je doneseno nekoliko vrlo važnih odluka za budućnost fudbala u našoj zemlji.

Tako je usvojena odluka o smanjenju broja učesnika WWin lige BiH s 12 na 10 klubova, a zvanično je uvedeno i takmičenje Superkup Bosne i Hercegovine u kojem će igrati prvak države protiv osvajača Kupa.