Fudbal

FK Sarajevo uputio važan apel navijačima: Molimo vas da razmislite o utjecaju svojih postupaka

Fudbalski klub Sarajevo danas je uputio molbu svojim navijačima.

FOTO: BOSNAINFO
FOTO: BOSNAINFO
Arhiva

Naime, FK Sarajevo je na društvenim mrežama objavilo iznos za plaćanje kazni od N/FS BiH u posljednjih 12 mjeseci.

Radi se o svoti od 163 hiljade Konvertibilnih Maraka, što je izuzetna cifra, znajući prosječne godišnje budžete kolubova u Bosni i Hercegovini.

FK Sarajevo se smatra najmoćnijim finansijskim klubom u Bosni i Hercegovini, a ovaj iznos je previše i za njih, te je klub odlučio obratiti se navijačima.

“U posljednjih 12 mjeseci Nogometni/Fudbalski savez Bosne i Hercegovine naložio je isplatu značajnog iznosa od 163 000 maraka.Molimo vas, naše vjerne navijače, da razmislite o uticaju svojih postupaka. Budimo u solidarnosti, ne samo zbog ljubavi prema igri, već i zbog poštivanju njenih pravila i tradicije. Navijajte glasno, skandirajte ponosno, ali uvijek s poštovanjem i dostojanstvom. Neka nas ne prepoznaju samo po našoj strasti, već i po našem sportskom duhu.Prazne tribine služe kao snažan podsjetnik šta bi se moglo dogoditi ako ne poslušamo ovaj poziv. Ne želimo da se utakmice igraju u tišini, bez energije i strasti koju samo vi, naši navijači, možete pružiti”, navodi se u objavi Bordo kluba.