Region

Filipović: Prioriteti tužilaštva se određuju po političkom ključu, Abazović tužilaštvo koristi kao sredstvo prijetnje i ucjene

FOTO: ANTENA M
FOTO: ANTENA M

Jasno je da neki mediji imaju jači uticaj na to što tužilaštvo radi, kazao je za Antenu M politički analitičar Ljubomir Filipović odgovarajući na pitanje da li tužilaštvo demonstrira dvostruke aršine kad formira krivični predmet protiv nekadašnjeg načelnika Generalštaba Vojske Crne Gore Dragana Samardžića nakon jednog teksta u Vijestima, a ćuti na objavu M portala o budvanskoj grupi i kriptovanm telefonima, koji ukazuju na kontakte Dritana Abazovića sa bezbjednosno interesantnim osobama.

Filipović smatra da smo jedan politički uticaj zamijenili drugim političkim uticajem, te da u Crnoj Gori nema depolitizacije sudstva.

“Tužilački predmeti se biraju po polilitičkom prioritetu. Svaka politčka kriza kad se desi, tužilaštvo postaje predmet ucjena premijera Abazovića koji sad nesumnjivo ima kontrolu nad tim šta tužilaštvo radi. Tako je i u slučaju napada na novinare i u slučaju prijetnji, kao i u slučaju predmeta Samardžića i afere koju je objavio Mportal jasno da se prioriteti tužilaštva određuju po političkom ključu, odnosno onako kako to godi agendi Dritana Abazovića. Abazović tužilaštvo koristi kao jednu vrstu prijetnje i ucjene i ne libi se da to saopšti javnosti”, kaže Filipović za Antenu M.

Upitan da li je susret Abazovića sa Ratkom Kneževićem u Dubrovniku i ponovno aktuelizovanje afere “Nacional” u premijeru bliskim glasilima najava pokušaja da se recikliranjem te teme skrene pažnja sa pisanja M portala, Filipović odgovara potvrdno.

“Ako bi tužilaštvo i u ovom slučaju odreagovalo na mig Abazovića, u trenutku kada se o njegovoj sudbini odlučuje u parlamentu, više ne treba da postoji nikakva sumnja da iza aktivnosti tužilaštva postoji isključivo politička agenda i da u njihovoj agendi nema riječi ni o kakvom pravu i pravdi”, zaključuje Filipović.

Prihvati notifikacije