Tenis

Federer otkrio kako provodi vrijeme u penziji

Rodžer Federer, teniser koji je u septembru 2022. najavio povlačenje iz tenisa, održao je govor na američkom univerzitetu Dartmouth, koji ga je nagradilo počasnim doktoratom.

FOTO: EPA/ANDY RAIN
FOTO: EPA/ANDY RAIN
Arhiva

U svom govoru Federer je govorio i kako provodi slobodno vrijeme u penziji.

“Šta radim sa svojim vremenom? Prvo i najvažnije, ja sam otac, pa vozim svoju djecu u školu. Igram šah online protiv stranaca. Usisavam kuću”, rekao je Rodžer, koji je napomenuo i da mrzi riječ “penzija”.

Pročitajte još

Teniser je od 2009. godine u braku sa suprugom Miroslavom. Dobili su četvoro djece.

“Mogu se smatrati srećnim što imam svoju divnu suprugu Mirku, koja svaku radost u mom životu čini još svjetlijom, i naša sjajna djeca danas su ovdje sa mnom – i što je još važnije: tu smo jedni za druge svaki dan”, rekao je.

Podsjetimo, Federer je na Instagramu prije manje od dvije godine objavio da ide u penziju. Napisao je emotivno pismo u kojem se oprašta od tenisa. U tom pismu spomenuo je i suprugu Mirku Federer.

“Posebno želim zahvaliti svojoj nevjerovatnoj supruzi Mirki, koja je sa mnom proživjela svaki minut. Ona me zagrijavala prije finala, gledala mečeve, čak i kad je bila u osmom mjesecu trudnoće, i trpjela moju šašavu stranu preko 20 godina”, napisao je Federer.

Još je spomenuo i svoju djecu.

“Takođe želim da se zahvalim svojoj predivnoj djeci koja su me podržavala, uvijek su bili spremni istraživati nova mjesta i stvarati divne uspomene. Vidjeti svoju porodicu kako navija za mene s tribina je osjećaj koji ću pamtiti zauvijek”, dodao je bivši teniser, prenosi “CDM”.