Sport

Evo s kim će igrati Rusija, ako NSBiH otkaže nastup u Sankt Petersburgu

Vršilac dužnosti generalnog sekretara Nogometnog saveza Rusije Maksim Mitrofanov očekuje da bi se nakon sjednice Izvršnog odbora Nogometnog saveza BiH mogao parafirati ugovor o odigravanju prijateljske utakmice sa BiH .

FOTO: BOSNAINFO
FOTO: BOSNAINFO

Prvi čovjek NS BiH Vico Zeljković potvrdio je da će konačan stav oko odigravanja utakmice s Rusijom biti poznat nakon sjednice Izvršnog odbora koja će biti održana 10. oktobra.

“Čisto formalno, ugovor nije potpisan, postoji dogovor sa kolegama. Razumijemo da su pod pritiskom. Kažu da će konačnu odluku donijeti 10. oktobra. Polazimo od toga da u novembru moramo odigrati dva meča i odraditi trening kamp. Ako ne bude utakmica sa Bosnom, poduzet ćemo mjere kompenzacije”, rekao je vršilac dužnosti generalnog sekretara Nogometnog saveza Rusije Maksim Mitrofanov.

U slučaju otkazivanja utakmice sa BiH Rusija bi mogla igrati sa reprezentacijom legionara ruske Premier lige. Riječ je o strancima koji igraju u njihovom domaćem šampionatu, a među njima su respektabilna imena kao što su Malcom, Claudinho, Wendel, Promes i Noboa.

Utakmica između Rusije i BiH trebala bi se odigrati 19. novembra u St. Petersburgu.

Prihvati notifikacije