Sarajevo

Eric Larson MUP-u Kantona Sarajevo uručio vrijednu opremu

Savjetnik u Uredu za borbu protiv korupcije i kontrolu kvaliteta Kantona Sarajevo Eric Larson danas je u ime Američke ambasade u BiH policijskom komesaru Nusretu Selimoviću uručio vrijednu opremu namijenjenu kriminalističko-obavještajnoj jedinici Uprave policije.

FOTO: ILUSTRACIJA
FOTO: ILUSTRACIJA

Tom prilikom je razgovarano o trenutnoj sigurnosnoj situaciju na području Kantona Sarajevo, a Larson je u ime Ambasade SAD-a u BiH i svoje lično ime, izrazio snažnu podršku dosadašnjem, ali i budućem radu Uprave policije MUP-a KS u oblasti borbe protiv svih oblika protupravnog ponašanja, posebno u slučajevima organizovanog kriminala i korupcije.

Zahvalivši se na uručenoj opremi, Selimović je naglasio svoju ličnu, ali i institucionalnu opredijeljenost da u svom budućem radu i djelovanju, policija ostane potpuno nezavisna, sposobna da se odupre svim vrstama negativnih uticaja i pritisaka, svakodnevno podižući profesionalizam na viši nivo.

Na taj način će doprinositi stvaranju bolje i svjetlije budućnosti građana, kao i povoljnijem sigurnosnom ambijentu u Kantonu, ali i cijeloj Bosni i Hercegovini.

U tom smislu, Selimović je posebno podvukao značaj i važnost podrške koju Uprava policije ima od strane Ambasade SAD-a u BiH, saopćeno je iz MUP-a KS.

Prihvati notifikacije