Fudbal

Englezi nahvalili Džeku kao kompletan Inter zajedno, a onda napomenuli: Večeras Bosanac bumerangom ironije može skinuti skalp Guardioli

Večeras se igra finale Lige prvaka

FOTO: MATTEO BAZZI/EPA
FOTO: MATTEO BAZZI/EPA

Moćni Manchester City je favorit u dvoboju sa Interom, za koji bi, prema najavama, od prve minute susret trebao početi Edin Džeko.

Engleski Daily Mail se uoči velike utakmice objavio tekst u kojem navodi kako je Džeko jedan od najpotcjenjenijih igrača svoje generacije, ako ne i najpotcjenjeniji.

Džeko je tokom karijere postigao više od 300 golova za klubove, a na kontu ima i 64 pogotka za reprezentaciju Bosne i Hercegovine.

FOTO: PETER POWELL/EPA
FOTO: PETER POWELL/EPA

U Njemačkoj i Italiji je osvajao naslov najboljeg strijelca, osvoji je devet trofeja, uključujući ama baš svaki mogući trofej u engleskom fudbalu igrajući za Manchester City.

Bez obzira na sve te uspjehe, Edin Džeko, navodi Daily Mail, nije nikad posmatran kao drugi najbolji igrači njegove generacije.

Engleski tabloid navodi da u vremenu celebritija i društvenih mreža, možda Džeko, koji nema skandala, ne puni naslove tabloida, ne svađa se sa igračima, saigračima, trenerima, novinarima… jednostavno nema taj stav, stav “celebriti fudbalera”, pa ga mediji nisu uvažavali.

Ovakvo mišljenje novinara Daily Maila vjerovatno i nije daleko od istine. Džeko nikada nije bio u centru pažnju kad se nije igrala utakmica.

Nema skandala i sve što je davao medijima jesu bili golovi, a ne tuče, silovanja ili opijanja, kao mnogo fudbalera iz njegove generacije.

Ipak, bez obzira na sve, Džeko večeras ima priliku ući u historiju svjetskog fudbala.

Trener Manchester Citya Pep Guardiola nije želio u januaru 2021. godine dovesti Džeku u City, iako mu je trebao napadač, a Džeko je onda potpisao za Inter. Ironično, Pepu se ta odluka večeras može kao bumerang vratiti.

Prihvati notifikacije