Sport

Džumhur nakon sramote: Nemam potrebu bilo kome da se pravdam

Damir Džumhur je jučer u drugom kolu kvalifikacija ATP turnira u Švedskoj predao meč nakon samo tri minute.

FOTO: FACEBOOK / DAMIR DŽUMHUR
FOTO: FACEBOOK / DAMIR DŽUMHUR

Damir se nakon svega oglasio na svom profilu nakon što su prema njegovom mišljenju mediji nekorektno pisali.

“Zaista nemam potrebu bilo kome da se pravdam. Tenis igram za sebe, svoju porodicu i ljude koji me vole. Ne pobjeđujem za bilo koga osim za sebe, ali vidim da su porazi posebno dragi medijima. I to mi ne smeta. Ali neke stvari koje se pišu su u najmanju ruku odvratne. Povreda ili nešto drugo?

Da vas iskreno zanima bili bi možda i malo zabrinuti pa bi možda čak i željeli da znate šta se desilo onda bi tek napisali pravu istinu kada ste sigurno šta se desilo prije meča i koji je problem bio u pitanju. Ovako ste dali povoda mnogim ljudima da nagađaju i da pomisle na neke jako loše stvari.

Zamolio bih vas da ako nemate prave informacije onda bar ne pišete nešto što ne znate. Hvala!”, poručio je Džumhur.

U razgovoru za N1 Džumhur je istakao kako se radilo o povredi.

“Zagrijavao sam se za meč na terenu i nakon jednog udarca su me leđa presjekla i to je bilo to. Otišao sam kod fizioterapeuta, popio tablete protiv bolova ali tu nema pomoći previše. Malo mi je bilo bolje i mislio sam da pokušam ali već u prvom poenu me je ponovo presjeklo na pokušaju da potrčim do lopte i nisam više mogao da nastavim, jer jednostavno kod takve povrede ne možeš više ni jedan pokret da uradiš”, rekao je Džumhur za N1.

Prihvati notifikacije