Fudbal

Dženis Burnić: Ponosan sam i sretan zbog debija

Na spisku selektora Sergeja Barbareza za prijateljske utakmice sa Engleskom i Italijom našlo se dosta novih imena i igrača koji su se po prvi put naši „A“ reprezentaciji Bosne i Hercegovine.

FOTO: NFSBIH
FOTO: NFSBIH

Jedan od njih je i Dženis Burnić koji je protiv Engleske ušao u igru u drugom poluvremenu i tako debitovao za Zmajeve.

„Veoma sam ponosan i sretan zbog debija, to sam rekao odmah nakon utakmice. Bosna i Hercegovina je država koju volim i ponosan sam što sam dio reprezentativne priče. Još ako uzmemo u obzir da sam prvi nastup ubilježio u prvom meču koju je naša selekcija odigrala protiv Engleske, i to u „kolijevci fudbala“ onda stvari još više dobijaju na težini. Jednostavno, presretan sam i nemam riječi da opišem kako sam se osjećao onog trenutka kad sam ušao u igru“, kaže Burnić za NFSBIH.ba.

Naši reprezentativci se trenutno pripremaju za meč sa Italijom, a Dženis Burnić ističe zajedništvo kao glavni adut bh. tima:

„Već dugo smo zajedno na okupu i sve protiče u najboljem redu. Radimo kvalitetno i jako, tako da ćemo u meč sa Italijom ući spremni. Svi smo ovdje kao jedna porodica. Treneri u stručnom štabu sa selektorom Sergejom Barbarezom imaju odličnu energiju koju prenose i na nas igrače. Drago mi je što imam priliku da učim od toliko naših nekadašnjih reprezentativaca.“