Fudbal

Država na nogama: Uprkos zabrani Bad Blue Boysi stižu u Prag

Unatoč zabrani odlaska na gostujuće utakmice, Bad Blue Boysi stižu na uzvratnu utakmicu play-offa Evropske lige između Sparte Prag i Dinama.

FOTO: ILUSTRACIJA/INDEX.HR
FOTO: ILUSTRACIJA/INDEX.HR

Nakon atinske tragedije u kojoj je jedan navijač AEK-a izgubio život, krovna evropska fudbalska organizacija (UEFA) je žestoko kaznila hrvatskog prvaka i zabranila navijačima odlazak na gostovanja.

Radi se o privremenoj zabrani koja vrijedi za ovu sezonu, tako da niti u skupinama, nadamo se, Evropske lige zagrebačka ekiepa neće imati podršku s tribina. Kako se ne bi ponovile scene koje su šokirale javnost Hrvatske i Grčke, Dinamo je odaslao poruku u kojoj apelira svojim navijačima da ne putuju u Prag.

“Podsjećamo kako je krovna europska nogometna organizacija UEFA donijela odluku kako gostujućim navijačima neće biti dozvoljen ulazak na stadion. Iz tog razloga upućujemo molbu i apel navijačima Dinama da se pridržavaju pravila, poštuju odluku UEFA-e i ne putuju u češku prijestolnicu. Klub ističe svoju predanost sigurnom i pozitivnom okruženju te zahvaljuje na razumijevanju i podršci svih svojih navijača“, stoji u objavi kluba.

Međutim, određeni broj navijača odlučio se na odlazak u češku prijestolnicu, zbog čega je tamošnja policija u stanju pripravnosti. Nekoliko stotina policajaca će patrolirati gradom kako bi spriječili bilo kakve incidente, javlja češki portal Blesk.

Nije poznato o kojem se broju navijača radi.

Prihvati notifikacije