Sport

Drama vozača Formule 1: Uoči trke u Italiji osjetio zdravstvene tegobe, završio na operacionom stolu a zatim i na respiratoru

Vožač Vilijamsa, Aleks Albon, doživeo je respiratorne smetnje nakon operacije slijepog crijeva i neko vrijeme je proveo u jedinici intezivne njege u bolnici u Monci.

FOTO: ALEKS ALBON
FOTO: ALEKS ALBON

Albon je uoči kvalidikacija za trku u Monci osjetio zdravstvene tegobe, zbog čega je zatražio pomoć ljekara u lokalnoj bolnici. Nakon pregleda je ustanovljeno da ima upalu slijepog crijeva, zbog čega je na njemu morao biti izvršen hirurški zahvat.

Međutim, tu nije bio kraj mukama 26-togodišnjeg vozača Formule 1 kod kojeg je zatim došlo do neočekivanih postoperativnih anestetičkih komplikacija koje su dovele do problema sa disanjem.

Povodom stanja svog vozača oglasili su se i iz redova Vilijamsa, odakle su potvrdili da je Albon bolje i da bi uskoro trebao da napusti bolnicu.

FOTO:
FOTO:

– To su poznate, ali neuobičajene komplikacije. Albon je ponovo intubiran i prebačen na intenzivnu njegu. U nedjelju je skinut s respiratora i prebačen na opšte odjeljenje i u utorak bi trebao da se vrati kući. Drugih komplikacija nije bilo – istakli su iz Vilijamsa.

 Iz Vilijamsa su naglasili kako bi se Albon trebao vratiti za volan za VN Singapura 30. septembra. Albon se nalazi na 19. mjestu u generalnom plasmanu “najbržeg cirkusa na svijetu”.

Prihvati notifikacije