Region

Drama na letu za Zadar: Mladić (18) završio na crnoj listi zbog fotki koje je slao putnicima

Nizozemska niskotarifna aviokompanija Transavia stavila je na crnu listu 18-godišnjeg putnika na tačno pet godina zbog slanja fotografija rušenja aviona drugim putnicima netom pred polijetanje leta iz Rotterdama za Zadar.

FOTO: PIXABAY
FOTO: PIXABAY

Ovaj 18-godišnji putnik idućih 5 godina ne smije letjeti nizozemskom aviokompanijom Transavijom jer je nekoliko minuta prije polijetanja aviona tipa B737-700 iz Rotterdama za Zadar ostalim putnicima u putničkoj kabini putem AirDropa slao fotografije srušenih aviona, piše Croatianaviation.

Uznemireni putnici odmah su obavijestili kabinsko osoblje, a fotografiju je dobio i sam perser, pa je polijetanje odgođeno, a na avion je pozvana policija.

Glasnogovornik aviokompanija potvrdio je za medije kako je fotografija poslana ostalim putnicima protumačena kao moguća prijetnja bombom, te potencijalna najava onoga što bi se moglo dogoditi putnicima na samom letu ako zrakoplov poleti.

Posada je zatim zatražila da osoba koja je poslala fotografije ustane i izađe iz aviona, ali, mladić nije htio ustati sve dok kapetan nije objavio kako avion neće poletjeti sve dok se ne pronađe krivac za navedeno.

Ovaj 18-godišnjak je ispraćen iz aviona pod policijskom pratnjom, te je zbog navedenog čina izveden i pred sud.

Kazao je kako nije imao loše namjere, već se samo našaliti s putnicima, također je utvrđeno da je psihički stabilan pa je očito kako nema smisla za humor.

Avion je poletio iz Rotterdama s 40-tak minuta zakašnjenja prema Aerodromu Zadar.

Prihvati notifikacije