Sport

Dragan Jović istinski je gospodin, a Edis Mulalić, uprkos rapsodiji Željezničara protiv Tuzle, ipak bi morao biti zabrinut!

Prvo, svaka čast Draganu Joviću. Rijedak gospodin uvijek je bio i dobro je za ovu ligu i našu trenersku scenu da se vratio.

FOTO: BOSNAINFO
FOTO: BOSNAINFO

Nakon što je do nogu potučen od Željezničara, iako se vidjelo koliko je Tuzla opasna kad joj se prohtije, čovjek bez ustezanja hladno izjavi da je poraz od 4:2 ustvari plod taktičke nadigranosti. Direktno da neko sam sebe ponizi, ističući da ga je suparnički trener nadmudrio? Kad ste to čuli od nekog našeg trenera? To gospodsko priznanje lišeno svake vrste ega.

Ne, nego je Velež slučajno pobijedio Želju, a Tuzla City protiv Sarajeva imala dan kad joj sve ide od ruke? Aha. I u jednom i u drugom slučaju ašićare trener nadigrao trenera.

Elem, Željezničar je sinoć odigrao utakmicu kakva na Grbavici nije viđena od prije početka pandemije. Možda je ova protiv Tuzle najbliža čuvenom derbiju 5:2 protiv Sarajeva. Drugačije se doduše rezultat kretao, ali ponudio je meč sve što treba da ima da bi ga svrstali u one koje će se pamtiti.

Za razliku od Veleža pokazano je mnogo više odgovornosti, a našpanovanost je bila na maksimalnom nivou. Edis Mulalić jeste taktički nadmudrio kolegu Jovića i njegova prostodušna izjava ujedno odražava jednu vrstu ulične inteligencije i mangupluka. “Radili smo sve što je radila Sloboda, i sve kontra od onog što je radilo Sarajevo”. Kritika međutim mora da postoji i najljepše je kada je shvatiš i doživiš na dobronamjeran način u trenucima potpune zadovoljštine zbog konačnog ishoda.

Video izvještaj: FK Željezničar – FK Tuzla City 4:2 🔵⚪Željezničar je golovima Štilića, Gasala i Santosa zasluženo savladao Tuzlu City. U narednom kolu, u subotu od 17:00 sati, Željo gostuje Borcu u Novom Gradu.📷 Arena Sport

Posted by FK Željezničar on Sunday, August 14, 2022

Ono što ovaj Željo ne zna je držati utakmicu pod kontrolom u trenucima kada su svi parametri i momentumi na njegovoj strani! Umjesto da dobiješ desetak nula, do kraja napraviš da strepiš za pobjedu, što je prosto nedopustivo.

Imaš igru protiv Leotara, vidljivo si bolji, izgubiš dva boda. Protiv Širokog treba da riješiš utakmicu barem u dva navrata, ne uradiš to, bezveze dozvoliš da ti unesu pometnju i izgubiš dva boda. Protiv Veleža imaš protivnika u šaci prvih 15 minuta i ništa. Pa se vratiš odmah na početku drugog poluvremena, ne može bolji momenat, ali opet ne iskoristiš svoj period, izgubiš barem bod.

Stiče se dojam da Željo prema naprijed mora imati četiri puta više prilika da zabije gol, a kada prima to bude kao da se protivnik i ne potrudi čestito.

Dakle, u globalu, Željo danas mora biti ne malo bolji, nego tri ili pet puta bolji od protivnika da bi to kapitalizirao… A što se odbrane tiče, sinoć je bilo jasno da mladi Drina treba biti u igri bez obzira radilo se o zadovoljavanju kvote igrača zaštićenih godišta. U svakom slučaju bilo je lijepo sinoć prisustvovati Željezničar Fudbal Festivalu (ŽFF) i biti na Grbavici u prohladnoj avgustovskoj noći.

Prihvati notifikacije