Tenis

Doktor koji je operisao Đokovića nije optimista

Sudeći prema prognozama ljekara koji je operisao Novaka Đokovića, male su šanse da srpski teniser zaigra na Vimbldonu.

Dokovic tenis povreda koljeno reket
FOTO: EPAIMAGES

Doktor Antoan Žerome je u srijedu operisao Đokovića nakon povrede desnog koljena tokom meča osmine finala Rolan Garosa, nije optimista kada je riječ o brzom povratku Đokovića na teren.

Đoković je pobijedio Argentinca Serundola u pet setova, ali je potom morao da se povuče i da ne izađe na megdan Kasperu Rudu. Brzo je operisan i trenutno je u fazi oporavka.

Iako je operacije prošla dobro i bez ikakvih problema, Žerome ne vjeruje da će Đoković biti spreman da igra na trećem grend slemu u sezoni.

Vimbldon će biti održan od 1. do 14. jula, a Žerome je uglednom “Ekipu” poručio da su male šanse da se potpuno oporavi za tri nedjelje.

“Postepenim povećanjem opterećenja, vidjećemo da li ostaje ‘suvo’ i bez otoka ili bola. To će biti napredak od dana do dana, ali je nemoguće predvidjeti stanje u kojem će biti za nedjelju, dvije i tako dalje. Ali, da bude na 100 odsto za tri nedjelje, to zaista djeluje teško ostvarivo. On je prava sila prirode, jer s obzirom na prirodu povrede, ono što je uradio je izvanredno. Čak 99 odsto ljudi bi vjerovatno završilo odmah u urgentnom centru sa ‘zaključanim’ koljenom”, naveo je Žerome a prenosi “Ekip”.

Đoković bi na Vimbldonu trebalo da brani prošlosezonsko finale, ali pitanje je da li će biti u stanju da uopšte zaigra na travi ove sezone.