Politika

Dodik ponovo o imovini i nadležnostima: "Ultimatumi i ucjene neće nas pokolebati"

Predsjednik RS-a Milorad Dodik poručio je da će RS učiniti sve da vrati svu imovinu u svoju nadležnost novim zakonom o nepokretnoj imovini.

FOTO: BOSNAINFO
FOTO: BOSNAINFO

Dodik, koji je i lider SNSD, napisao je na Instagramu da je na sastanku sa koalicionim partnerima protekle sedmice još jednom potvrđena odlučnost za odbranu interesa RS-a i izražena spremnost da se zajednički odupru svakom pokušaju centralizacije BiH, po bilo kojem osnovu.

“Na sva pitanja imamo jasne odgovore koji imaju cilj da se poboljša život ljudi u RS-u i zaštite njihova prava. Nikakvi ultimatumi ni ucjene neće nas pokolebati da odbranimo ono što je nacionalni interes RS-a i zato smo spremni i da izađemo iz BiH ako nam pokušaju oteti imovinu”, naveo je Dodik.

On je istakao da je SNSD zajedno s koalicionim partnerima protekle sedmice osudio stavove Ambasade SAD u BiH, te ocijenili da je riječ o ratnom huškanju koje ima podršku, a odaslano je preko predstavnika Islamske vjerske zajednice.

Osim toga, navodi Dodik, izražena je zabrinutost da niko od bošnjačkih političara, sarajevskih medija i intelektualaca nije osudio taj govor mržnje.

Dodik je dodao da su oštro osudili i napad na novinare i zatražili rigorozne kazne za počinioce.

“Izrazili smo jedinstven stav da izmjenama Zakona o krivičnom postupku bude tretirano i pitanje klevete i laži, što nije upereno protiv bilo kog novinara, i naglasili da je neophodno voditi javnu raspravu o izmjenama Krivičnog zakonika RS-a”, naveo je Dodik, prenosi Srpskainfo

Prihvati notifikacije