BiH

Dodik najavio sastanak sa Konakovićem u Banja Luci

Predsjednik SNSD-a rekao je danas da na nivou BiH nema koalicije, već da postoji sporazum o načelima djelovanja, čiji je dio rješavanje brojnih problema u vezi sa realizacijom projekata.

FOTO: BOSNAINFO
FOTO: BOSNAINFO

Dodik je rekao da je danas održana prva sjednica Kolegija Vijeća ministara BiH, a da će u četvrtak, 2. februara, biti održana prva sjednica, na čijem će dnevnom redu biti realizacija brojnih projekata, prenosi Srna.

“Sutra ću u Banjaluci razgovarati sa ministrom spoljnih poslova u Vijeću ministara Elmedinom Konakovićem i potenciraću ta pitanja, koja su bila tema naših ranijih razgovora, kada smo dogovarali kako ćemo kreirati i napraviti novo Vijeće ministara. Drago mi je što smo to uspjeli realizovati brzo imajući u vidu dosadašnju praksu na nivou BiH”, rekao je Dodik novinarima u Bijeljini.

Kada je riječ o dešavanjima u “Osmorci” u Federaciji BiH, Dodik je naveo da nije njihov poslanik.

“Izabrano je Vijeće ministara koji sada može biti smijenjen ako za to glasaju i Predstavnički dom i Dom naroda. Znamo kakva je konfiguracija u Domu naroda i ocijenićemo šta je za nas korisno”, rekao je Dodik i naglasio da na dnevnom redu nije nikakva smjena.

Prihvati notifikacije