Tenis

Đoković otkrio do sada skrivene tajne: "Puknem, vrištim..."

Novak Đoković je odlučio da govori o stvarima o koje inače rijetko kada i spominje.

FOTO: PRINTSCREEN / HEADTENNIS_OFFICIAL
FOTO: PRINTSCREEN / HEADTENNIS_OFFICIAL

Srpski teniser je odlučio da bude dio čuvene emisije „60 minutes“ koja se na CBS prikazuje od 1968. godine i predstavlja jedan od najdugovječnijih formata svih vremena.

Govorio je o tome kako je postao najstariji igrač koji je osvojio Grand slam turnir u Open eri i da je savladao Danila Mededeva koji je 10 godina mlađi. Upravo mu ti mlađi igrači i daju motivaciju.

“Mislim da nekako probude zvijer u meni“, poručio je Đoković i tako učinio da rivali širom planete i dalje strepe od toga koliko bi dugo još mogao da vlada tenisom.

Pojasnio je i koja je najveća razlika između najvećih igrača i onih koji sam u jednom trenutku dođu do najvišeg nivoa.

“Razlika, pretpostavljam, između momaka koji znaju da budu najveći šampioni i onih koji se bore da dođu do najvišeg nivoa je u sposobnosti da ne ostanu predugo u tim emocijama. Za mene je to zaista relativno kratko. Tako da čim to doživim, priznajem… Možda, znate, puknem. Vrištim na terenu, šta god da se desi. Ali onda sam u stanju da se vratim i resetujem.“

Nije ponosan zbog toga što je u karijeri polomio toliko reketa, pogotovo one pred kamerama, ali je svjestan svoje greške.

“Nisam ponosan na to. I stidim se sebe kada to radim, bez sumnje. Ali u isto vrijeme, znate, prihvatam sebe kao ljudsko biće sa manom. Količina pritiska i stresa je mnogo veća ako imate gomilu protiv sebe“, rekao je srpski as, prenosi Nova.rs.

Zatim se osvrnuo na to što gotovo redovno igra protiv većine.

“U suštini, imao sam većinu svijeta protiv sebe. Imao sam takvo iskustvo na teniskom terenu sa publikom koja me možda nije bodrila, ali nikada ranije u životu nisam imao ovo posebno iskustvo.“