Magazin

Djevojka pokazala kako izgleda trening u 7. mjesecu trudnoće

Dj-ica iz Srbije Lea Davogić, poznatija kao Lea Blair, najbolji je dokaz da je i u trudnoći moguće zadržati zdrave navike. U sedmom mjesecu trudnoće vrijedno trenira iako je uvela neke promjene.

FOTO: SCREENSHOT/INSTAGRAM/BLAIRLEA
FOTO: SCREENSHOT/INSTAGRAM/BLAIRLEA

“Prvo i osnovno je da imate dozvolu doktora. Većina ljudi se šokira kada vidi trudnicu sa tegovima koja radi vježbe koje nisu isključivo joga-vježbe. Odmah ću reći da ne treniram jer sam sebična i ne mogu podnijeti činjenicu da mi se tijelo mijenja i da imam preko 10 kilograma viška. Trening je dio mog života i moje tijelo je naviklo na ovakve treninge”, objavila je na Instagramu.

Potom je pojasnila da je promjene uvodila postupno. Kako je trudnoća napredovala, izbacivala je određene vježbe, kao što su trbušnjaci i zgibovi.

“Tijelo je toliko čarobno da vam samo govori što vam ne odgovara, slušajte ga. Samo neke od prednosti treninga tokom trudnoće: osim što je fizička aktivnost bitna, kako za tijelo tako i za mentalno zdravlje, smanjuje rizik i komplikacije u trudnoći, smanjuje rizik od gestacijskog dijabetesa, pomaže da nakon porođaja brže skinete kilažu…”, poručila je svojim pratiteljicama te priložila snimak sa nedavno odrađenog treninga u teretani.

Prihvati notifikacije