Magazin

Dizajnerica Janja Stijepić za Bosnainfo: JANARTA je postao prepoznatljiv brand, ponosna sam na saradnju sa Helenom Vuković

Modni brand JANARTA i dizajnerica Janja Stijepić već dugi niz godina djeluju na području kostimografije, mode i dizajna.

FOTO: JANARTA
FOTO: JANARTA

JANARTA je modni brand osnovan 2010. Projekti na kojima je JANARTA ostavila svoj pečat su reklamni i muzički spotovi te brojni drugi projekti iz područja scenografije, kostimografije, mode i dizajna.

Od mnogobrojnih projekata ističu se:

Dizajn kostima za spot i pjesmu „Rane“ Dino Merlin , kostimografija i stajling za pjesmu „Putujem“ Armin Muzaferija, dizajn kostima za pjesmu „Ne sudi ljudima“ Eldin Huseinbegović, dizajn kostima za pjesmu i spot „Osluškujem“ Slađana Mandić, dizajn kostima za spot i pjesmu „Studen vodo“ Armin Muzaferija, dizajn kostima za spot i pjesmu „Džehva“ Armin Muzaferija, Kostimografija za spot i pjesmu „Evo srcu mome radosti“ Divanhana, dizajn kostima za spot i pjesmu „Pustinja“ Neno Murić  i  mnogi drugi projekti.

Također kreacije sa potpisom JANARTA se ističu i u pozorišnoj umjetnosti sa zapaženim kostimografijama.

– Danas studio JANARTA djeluje kao samostalni kreativni studio u kojem se vrlo posvećeno dizajniraju  i izrađuju custommade svečane haljine, odijela, vjenčanice, kostimi i scenska odjeća.

Prije tri godine, 2019. glumica Maja Izetbegović nosila je haljinu dizajnerskog studia JANARTA, a 2021. godine glumica Helena Vuković na premijeri filma „Deset u pola”.

– Ono na šta sam ponosna je da će Helena, koja će ove godine biti voditeljica ceremonije otvaranja SFF-a, ponovo nositi haljinu s mojim potpisom. Zajednički radimo na kreaciji i radujemo se njenoj premijeri – kaže Janja za Bosnainfo.

Prihvati notifikacije