Tenis

Div sa Šalate završio karijeru: Za kraj je ostavio emotivnu poruku za navijače

Hrvatski teniser Ivo Karlović, Div sa Šalate, odlučio je da završi profesionalnu karijeru.

Ivo Karlović
FOTO: YOAN VALAT/EPA

Jedan od najboljih servera svih vremena posljednji meč odigrao je 2021. na US openu, gdje je u prvom kolu ispao od Andreja Rubljova.

– Nadam se da će vas ovaj post sve zateći dobrog raspoloženja i sa snažnim bekhendom. Neki od vas su primjetili da je prošlo dosta vremena otkako sam igrao posljednji turnir i još uvijek me svakodnevno pitaju hoću li se i kada vratiti na Tur. Žao mi je što ću vas razočarati, ali ovim pismom želim to učiniti službenim i konačno objaviti svoje povlačenje – napisao je Karlović na Tviteru i nastavio:

“Imao sam vrlo zadovoljavajuću, neobičnu i dugu karijeru koja dolazi iz izrazito skromnih početaka, posebno za tenisera. Hrvatska je bila sasvim drugačija zemlja 80-ih i 90-ih godina kada sam odrastao i jako sam ponosan na svoja postignuća i ono što sam uspio da prevladam. Želio bih da se zahvalim svim trenerima i ljudima koji su doprinjeli mom razvoju kao tenisera. Bez vas ovo srećno putovanje ne bi bilo moguće. Porodica mi je pružila ogromnu podršku i neizmjerno ih volim. Radujem se što ću nastaviti da provodim vrijeme s njima radeći stvari koje su nam važne i koje nas ispunjavaju. Svima vama koji ste bili navijači i podrška tokom godina, hvala što ste bili dio mog putovanja. Volim vas sve i nadam se da se opet vidimo. Ostaću blizak tenisu i pokušaću da podijelim svoje znanje i sva nevjerovatna iskustva s novim generacijama tenisera. Putovanje se nastavlja i fokus se preusmjerava. Zahvalan sam – rekao je hrvatski teniser.

Karloviću je najbolji plasman u karijeri bilo 14. mjesto na ATP listi, a osvojio je i osam titula.

Prihvati notifikacije