Tenis

Dimitrov: Jannik Sinner je najbolji teniser na svijetu

Bugarski teniser Grigor Dimitrov izjavio je na konferenciji za medije, nakon plasmana u finale Mastersa u Miamiju, da je njegov naredni rival koji ga očekuje u finalu, Jannik Sinner najbolji teniser na svijetu.

Grigor Dimitrov
FOTO: EPA/ CRISTOBAL HERRERA-ULASHKEVICH

Dimitrov se plasirao u finale Mastersa u Miamiju, pošto je u polufinalu pobijedio Nijemca Alexandera Zvereva sa 6:4, 6:7 (4:7), 6:4).

Pročitajte još

„Ima mnogo toga što je urađeno, tu je mnogo posla, dosta toga je ostalo iza. I dalje vjerujem u sebe. Ovo finale je samo višnja na torti. Bila je to žestoka borba na obe strane. Napadali smo jedan drugog, posebno poslije prvog seta, mislim da je tada podigao igru i bio veoma jak kroz cijeli drugi set i u tie-breaku. Stavljao me je pod veliki pritisak. U trećem setu, imao je jednu break šansu. Servirao sam dobro i krenuo po svoje udarce. Na kraju sam igrao sa više autoriteta i dobro sam plasirao loptu“, istakao je Dimitrov.

Dodaje da je njegov rival u finalu, Jannik Sinner, trenutno najbolji teniser na svijetu.

„Igra vanserijski tenis. Sada moram da igram sa njim. Volim takve mečeve, želim da se testiram. To je finale, jedan od onih duela kada moram da se koncentrišem na svoju stranu mreže. Pokazao je za šta je sposoban, ali i ja sam. Lako bi mogao da bude veoma interesantan meč“, kaže Dimitrov.