Region

Detalji teške nesreće u Bugarskoj, u autobusu je bilo 48 djece: "Jedan od roditelja htio je sjesti pored vozača..."

FOTO: PRINTSCREEN / FACEBOOK
FOTO: PRINTSCREEN / FACEBOOK

Više osoba je povrijeđeno nakon što se autobus sa 48 djece iz Srbije, prevrnuo u Bugarskoj, na autocesti Trakija, javlja Nova.rs.

Nesreća se dogodila 217 kilometara od Sofije, kod Stare Zagore, a svi putnici su državljani Srbije.

Autobus se prevrnuo bočno, u jarak pored autoceste.

Stanimir Stanev, zamjenik glavnog sekretara Ministarstva unutrašnjih poslova, potvrdio je da je povrijeđeno ukupno 12 osoba, od kojih četvero odraslih i osmero djece. Dvije osobe su teško povrijeđene – jedno dijete i jedna odrasla osoba.

Prema pisanju bugarskih medija, najmlađe hospitalizirano dijete ima šest godina, a najstarije 17. Od primljene djece četvero je poslano na snimanje. Jedan od starijih povrijeđenih ima tešku povredu noge i vjerovatno će biti potrebna amputacija – potvrdio je direktor Univerzitetske bolnice u Staroj Zagori, prof. Jovčo Jovčev.

Na mjesto nesreće stigla su dva vozila hitne pomoći, vatrogasna jedinica i nekoliko policijskih vozila.

Svjedok nesreće rekao je za Nova.bg, a prenosi Nova.rs, da su svi koji su bili u vozilima Hitne pomoći pri svijesti. Međutim, vidio je i jedno dijete i dvije odrasle osobe u vidno lošem stanju.

“Ne želim nikome da vidi takav prizor. Uplakanu djecu oblivenu krvlju”, rekao je Teodor koji je pomagao putnicima iz autobusa.

Kako navodi Nova.bg, mnogi automobili koji su bili u prolazu zaustavili su se, a povrijeđenima su u pomoć priskočili na deseci ljudi.

Kako se navodi, djeca su se vraćala s odmora na obali Crnog mora.

Nataša Radovanović, koja je bila u autobusu, opisala je bugarskim medijima što se dogodilo u trenucima prije nesreće. Jedan od roditelja u autobusu je htio sjesti na prednje sjedište pored vozača. Okrenuo se da otvori sjedalo i tako se okrenuo volan – prenosi Nova.bg njene riječi.

Svjedokinja tvrdi kako su djeca iz folklorne grupe i vraćala su se kući nakon sudjelovanja na festivalu u Nesebru.

Prihvati notifikacije