Fudbal

Detalji incidenta u Taverni: Mirvića i Kotmana obezbjeđenje kluba prvo vuklo za uši, pa ih išamaralo zbog "nemirnog ponašanja"

Policijskoj upravi MUP-a Kantona Sarajevo javljeno je u 3:10 sati narušavanje javnog reda i mira u ulici Zmaja od Bosne 41 u ugostiteljskom objektu Taverna. Sukob vlasnika Fudbalskog kluba Sarajevo Ismira Mirvića nema nikakve veze sa sukobom navijača ili bilo kakvom nogometnom tematikom.

FOTO: CRNA-HRONIKA
FOTO: CRNA-HRONIKA

Sa Mirvićem se nalazilo još nekoliko osoba, a među prisutnim osobama bio je i Adrijan Kotman (Adrian Cottman), član Nadzornog odbora Fudbalskog kluba Sarajevo koji je nažalost izvukao deblji kraj.

Službenici MUP-a Kantona Sarajevo došli su na mjesto događaja a napadnute osobe izjavili su da nemaju tjelesne povrede i da ne žele podnijeti prijavu protiv bilo koga.

Portal Crna-Hronika saznaje da su Mirvić i njegovo društvo bili “nemirni” u sarajevskoj diskoteci. Nakon par puta što ih je obezbjeđenje kluba usmeno opomenulo, Mirvić i kompanija nastavili su po svom.

Kulminacija večeri desila se kada je Mirvić blokirao ulazak u toalet diskoteke. Nakon agresivnog ponašanja, Mirvića su povukli za uho, te ga nogom udarili u stražnicu dok je njegov kolega dobio par “vaspitnih šamara”. Na tome se sve i završilo.

Treba napomenuti da je s njima u društvu bio sportski direktor FK Sarajevo Senijad Ibričić ali je isti prije incidenta napustio sarajevski klub.

Poznati sarajevski tjelohranitelj Haris Sipović zvani Sipa, koji je zadužen za sigurnost većinskog vlasnika Fudbalskog kluba Sarajevo, sinoć nije bio sa svojim klijentom a saznajemo da već neko vrijeme ne rade zajedno. Možda će ipak Mirvić nakon ovoga morati opet angažovati usluge Sipovićeve kompanije.

Prihvati notifikacije