Fudbal

Denis Ćorić: Velež možda uz Borac i Zrinjski igra najljepši fudbal u ligi

Trener Posušja je najavio utakmicu protiv Veleža koja se u nedjelju igra u okviru 21. kola WWin lige BiH

FOTO: SCREENSHOT/HŠK POSUŠJE
FOTO: SCREENSHOT/HŠK POSUŠJE

Denis Ćorić, trener Posušja, obratio se novinarima na današnjoj konferenciji za medije uoči duela 21. kola WWin lige BiH protiv Veleža.

Pročitajte još

Utakmica između Posušja i Veleža se igra u nedjelju, a pred ovaj susret, Ćorić je poručio kako Rođeni možda uz Borac i Zrinjski igraju najljepši fudbal u ligi.

– U nedjelju nam dolazi ekipa Veleža, koja možda uz Borac i Zrinjski igra najljepši fudbal u ligi i koja pretenduje za izlazak u Evropu i sigurno da nas čeka jedna teška utakmica. Očekivanja su uvijek velika kada igrate na domaćem terenu. Međutim, otežavajuća okolnost je ta da nemamo dovoljno vremena za regeneraciju, jer smo igrali u ritmu nedjelja – srijeda, i evo u nedjelju utakmica protiv Veleža. Velež je odgodio utakmicu protiv Širokog Brijega, ali to nam ne treba biti alibi, kazao je Ćorić, pa dodao:

– Igramo kući i pokušat ćemo sve da nastavimo u jednom dobrom ritmu. Isto tako moram naglasiti i ovim putem pozvati publiku da nam bude vjetar u leđa, jer potrebna nam je njihova podrška. Vidjeli ste u Kup utakmici, u drugom poluvremenu, posebno kada je bio taj podstrek sa tribina, koliko nam to znači. Ja vjerujem da će momci dati sve od sebe kao i u utakmicama iza nas.

Kada je u pitanju igrački igrački kadar ekipe sa Mokrog doca, Ćorić je poručio kako su svi igrači zdravi za utakmicu sa Veležom, te je dodao kako se u ekipu vraća Jenjić.

– Svi igrači su u kadru za utakmicu u nedjelju. Vraća nam se i Jenjić i moramo dobro procijeniti, jer su ove dvije utakmice ostavile dosta traga na momcima, posebno kada uzmete u obzir da nekoliko igrača nema kontinuitet iza sebe. To vidim kod Hanuljka, koji je skoro godinu pauzirao, pa i kod Petrovića, koji je šest-sedam mjeseci bio odsutan zbog povrede. Tu je i Begić, koji je pet-šest mjeseci bio van stroja, Pavković i tako dalje. Treba biti oprezan sa tim momcima, ali gledat ćemo da napravimo dobru ekipu. Sigurno da nam je ova utakmica u Kupu dala pravo da imamo širinu i ovim putem bih još jednom želio da pohvalim dečke na svemu. Idemo u nedjelju pokazati pravi gard, a da li će to biti dovoljno, vidjet ćemo, poručio je Ćorić.

Podsjetimo, utakmica između Posušja i Veleža se igra u nedjelju, a početak ovog susreta je zakazan za 14 sati. 

Prihvati notifikacije