Fudbal

Denis Ćorić, novi trener Željezničara: Vukoja je tu, još tri pojačanja stižu (VIDEO)

Danas je na stadiona Grbavica održana konferencija za medije povodom početka priprema za novu sezonu, a fudbaleri Željezničara danas će odraditi i prvi trening.

Denis Ćorić
FOTO: BOSNAINFO

Pročitajte još

Uoči početka nove sezone obratio se novi šef stručnog štaba Plavih Denis Ćorić.

– Želim vam se svi zajedno veselimo. Otvoren sam za sva pitanja. Današnjom prozivkom ulazimo u novu sezonu. Božo je naš novi igrač. Još tri igrača će biti objavljena tokom dana. Što se tiče samog cilja, rekao sam da ne želim nikakve bombastične izjave, ali želim maksimalan i profesionalan odnos. Želim da svi budemo bolji nego prošle godine. Ne bih se vraćao na to šta je bilo. Želim da gledamo boljeg, čvršći i hrabriji Željezničar i da ćemo napraviti dobre stvari. Da obećavam nešto, neću i ne želim, kazao je Ćorić.

Osvrnuo se i na svoje poznavanje lige i ekipe.

-Cijelu ligu poznajem vrlo dobro. Igrači koji su već tu nam mogu biti pojačanja i vjerujem da će svojim zalaganjem dokazati se meni i navijačima. Naravno da ćemo gledati da u hodu kompletiramo ekipu. Ja kao trener želim kvailtet, a ne kvantitet. Nismo izašli u Evropu, teško je onda i privući nekog igrača. U komunikaciji sam sa sportskim direktorom i ljudima u klubu, vjerujem da ćemo pokušati naći najbolje rješenje. Znam ko je Željo i šta znači svima, istakao je Ćorić.

Denis Ćorić i Elvir Rahimić
FOTO: BOSNAINFO

Prije Ćorića, Plave je privremeno vodio Dino Đurbuzović.

-Hvala Dini na svemu što je napravio. Znam šta je napravio za Želju. U svoje ime i ime cijelog stožera, kapa do poda. Prvo što sam napravio je bio moj poziv prema Dini, telefonski. Rekao sam, Dino, čim dođem u Sarajevo, da sjednemo, jer ja Dinu izrazito cijenim kao čovjeka i trenera. On će nam biti na raspolaganu 24 sata. Od njega se može učiti, jer je DNK Željezničara. Drago mi je što ste postavili to pitanje. Sa Dinom imam dogovoren ručak. Radujem se tom susretu, rekao je trener Plavih.

Premijerligaši i ovog ljeta mijenjaju trenere, i to u velikom broju.

“Nažalost, BiH ima ružan trend mijenjanja trenera. Ne bih sada ulazio u detalje. Za jedan ozbiljan rad i projekat, treba vremena i strpljenja. Zrinjski je istrpio Jakirovića, a znamo šta su napravili u dogledno vrijeme. Ja maksimalno cijenim i poštujem trenere iz BiH. Rekao sam da imamo dosta kvalitetnih trenera, samo im treba dati prilike i vremena, dodao je Ćorić.

Otkrio je sva imena u stručnom štabu.

“Tu je sa nama Gušo. On ostaje, kao i Joldić. Sa mnom dolazi Toni Kovač, koji je radio u Posušju. Derviši, dečko koji ima fenomenalne rezultate u omladinskoj školi. Kako god proizvodimo igrače, trebamo gledati i na trenere. Smatram da je jedan odličan trener. Tu je sa nama kondicijski trener Almir Seferović. To je to, , zaključio je Ćorić.