BiH

Dečki u plavom na Stazama Bosne Srebrene

Po treći put u Srebrenici organizovana je manifestacija Stazama Bosne Srebrene, a organizator je Udruženje Dečki u plavom iz Sarajeva.

FOTO: KADIRA ŠAKIĆ/FENA
FOTO: KADIRA ŠAKIĆ/FENA

Predsjednik Udruženja Dečki u plavom Darko Lončar kazao je da na dječijoj utrci na 600 metara bilo prijavljeno 147 djece, a na utrci 10 kilometara bilo je prijavljenih 197 učesnika.

“Zadovoljni smo organizacijom i vjerujem da smo osvjetlali obraz i ove godine. Prvo mjesto u ženskoj kategoriji osvojila je Alma Hrnjić iz Sarajeva, drugo Emina Alagić iz Sarajeva i treće mjesto Dijana Terzić iz Nevesinja. U muškoj kategoriji Uroš Gutić iz Nevesinja, drugi je Emir Hastor iz Goražda i treće mjesto osvojio je Zaim Šuman iz Goražda. Zadovoljan sam povećanim brojem učesnika, a posebno djecom jer je naš cilj da djeca osjete takmičarski duh”, rekao je Lončar.

Sportista Senad Hadžiomeragić iz Tuzle šest godina bavi se rekreativnim trčanjem i danas je učestovao u utrci.

“Posebna emocija je biti u Srebrenici, jednostavno emocije prorade i drago mi je da sam došao i bez obzira na rezultat u utrci”, istakao je Hadžiomeragić.

Sportista iz Srebrenice Mirsad Siručić kaže da je ova trka veoma važna za tu opštinu jer je donijela svjetlost u grad.

“Jutros kad sam došao ovdje i zatekao punu ulicu ljudi, bilo mi je veliko srce kao kuća. Hvala organizatoru i Opštini Srebrenica koji su pomogli da se održi trka, hvala i onima koji su došli da učestvuju u manifestaciji”, istakao je Siručić.

Trener atletskog kluba iz Zvornika Momčilo Mandić učestovao je na utrci i kaže da je zadovoljan organizacijom.

“Došli smo da uveličamo ovu manifestaciju i drago mi je da učestvujemo sa djecom iz Zvornika u Srebrenici”, naveo je Mandić.

Udruženje Dečki u plavom ovim projektom želi obogatiti društvene sadržaje u Srebrenici, učiniti ovaj grad mjestom okupljanja trkača iz BiH i regije te na taj način privući veliki broj posjetilaca i turista u Srebrenicu, koja obiluje prirodnim ljepotama.

Ova manifestacija se održava uz podršku Tursitičke organizacije Srebrenica.

Prihvati notifikacije