Politika

Damir Nikšić o vladi Fadila Novalića: Odnos se mora promijeniti i moguće je tako što ćemo vas smijeniti

Damir Nikšić, zastupnik u Skupštini Kantona Sarajevo i član Naše stranke uputio je zanimljivu poruku Fadilu Novaliću.

FOTO: PRINTSCREEN / VLADA FBIH / FACEBOOK
FOTO: PRINTSCREEN / VLADA FBIH / FACEBOOK

“Odnos Novalićeve vlade kao i politika Porezne uprave Federacije BiH prema samouposlenima i freelancerima se mora promijeniti, a to je moguće tako što ćemo ih zajednički smijeniti. Tretirali su freelancere kao teroriste i kriminalce i to je neoprostivo. Fadil mora pasti”, poručio je Nikšić.

Podsjetimo, Fadil Novalić, premijer Federacije Bosne i Hercegovine u svom, sada već tradicionalnom, live obraćanju na Facebooku 2021. godine negirao je da će se novim izmjenama zakona o doprinosima i porezu na dohodak oporezivati nasljedstvo kao i štednja. Međutim, veliku pažnju je privukla njegova izjava o freelancerima, koji, sudeći prema izjavama opozicije, spadaju u radnike koji će plaćati znatno veće poreze. I, tradicionalno, ponovo je svojim “slobodnim tumačenjem” izazvao podsmijehe javnosti.

U svom pojašnjenju šta su freelanceri rekao da su to, citiramo: “slobodni sateliti”, što je zapravo privuklo veliku pažnju korisnika društvenih mreža koji su dijelili taj dio njegove izjave uz sarkastične komentare.

Prihvati notifikacije