Ostalo

Čudo neviđeno: Slovenac letio tako daleko da je završio u gledalištu

Slovenac Žiga Jelar prije dva dana na treningu skijaških letova u austrijskom Kulmu ostvario je rezultat od 247.5 metara, a veličina letaonice u tom mjestu je 235 metara. Međutim, kako je riječ o treningu, a Jelar je i pri slijetanju rukama dotaknuo tlo, rezultat neće biti prihvaćen kao rekord.

FOTO: SCREENSHOT/YOUTUBE @ŽIGA JELAR
FOTO: SCREENSHOT/YOUTUBE @ŽIGA JELAR

Stvarni rekord Kulma je 2016. godine postavio njegov sunarodnjak Peter Prevc, koji je letio 244 metra na inače trećoj najvećoj letaonici na svijetu. Potom je jučer održano i službeno, prvo ovosezonsko natjecanje u letovima u Kulmu. Prvo mjesto osvojio je Norvežanin Halvor Egner Granerud s letovima od 238 i 231 metar. Drugi je bio Austrijanac Stefan Kraft, koji je skočio 232.5 i 234 metra.

Treće mjesto zauzeo je Domen Prevc s rezultatima od 236 i 224 metara. Jelar je, nakon historijskog leta na treningu, na natjecanju završio sedmi. U prvoj seriji skočio je 212.5 metara, a u drugoj 200 metara. Novo natjecanje u letovima održat će se danas, također u Kulmu.

Granerud vodi u ukupnom poretku skijaša skakača s 1191 bodom ispred Poljaka Dawida Kubackog, koji ima 1158 bodova, i Slovenca Anžea Lanišeka s 1129 bodova. S obzirom na to da se posebno gleda i poredak za letove, Granerud je pobjedom u Kulmu vodeći sa 100 bodova.

Prihvati notifikacije