BiH

RADNO U BIHAĆU: Bišćanke pripremile pakete pomoći za žene u Turskoj i Siriji

Povodom Dana žena tokom marta Crveni križ Federacije Bosne i Hercegovine je pokrenuo akciju "Niste same" za pomoć ženama u Turskoj i Siriji iz područja koja su pogođena zemljotresima, javlja Anadolija.

FOTO: ANADOLIJA
FOTO: ANADOLIJA

Akcija se provodi u svim gradovima, a danas su paketi koje su volonteri Crvenog križa Grada Bihaća danima pakovali, krenuli u Sarajevo odakle će, uz pakete iz ostalih bh. gradova, biti poslani ženama i djevojkama u Turskoj i Siriji.

Pročitajte još

“Akciju smo pokrenuli u saradnji s Crvenim polumjesecom i pitali ih šta je najpotrebnije i kazali su nam higijenske potrepštine. Svakodnevno smo dobivali donacije i očekujemo ih još do kraja mjeseca. Zahvaljujemo se svim našim građanima koji su pokazali humanost i ovaj put, kao i učenicima osnovnih i srednjih škola i međunarodnim organizacijama, koje su prepoznale značaj naše akcije u učestvovali u njoj”, kazao je Selam Midžić, sekretar Crvenog križa Grada Bihaća.

Humanitarna akcija za žene i djevojke Sirije i Turske pod nazivom “Niste same” traje do kraja marta kada će put stradalih područja biti poslan i drugi kontingent pomoći.

Prihvati notifikacije