Politika

Crnadak o Dodikovim "diplomatskim" odlukama: Trebalo je obaviti konsultacije sa Beogradom

Vrlo čudna Dodikova odluka s obzirom na činjenicu da je Željka Cvijanović prije neki dan došla iz Washingtona, da često tamo putuje i da se redovno sastaje sa američkim diplomatama.

FOTO: MIOMIR JAKOVLJEVIĆ/RINGIER
FOTO: MIOMIR JAKOVLJEVIĆ/RINGIER

Poručio je ovo potpredsjednik PDP i narodni poslanik Igor Crnadak komentarišući izjavu predsjednika RS-a i SNSD, Milorada Dodika da je na jučerašnjem sastanku predstavnika koalicije koja vrši vlast u RS-u odlučeno da se sačini informacija i pristupi donošenju odluke u Narodnoj skupštini i Vladi Republike Srpske o prestanku kontakata s američkim i britanskim diplomatama i ambasadama u BiH.

Crnadak kaže da je Republika Srpska uvijek bila otvorena i spremna za razgovore sa svima, zato je ovo veoma dramatičan vanjskopolitički zaokret njenog rukovodstva.

“Za ovako radikalne poteze trebalo je obaviti konsultacije sa Beogradom, posebno uzimajući u obzir da je bukvalno juče predsjednik Srbije razgovarao sa glavnim čovjekom State Departmenta za Balkan, Gabrijelom Escobarom, te da Beograd i Washington zajednički rade na brojnim velikim američkim investicijama u Srbiji”, naveo je Crnadak.

Prihvati notifikacije