Fudbal

Cristiano Ronaldo na korak do senzacionalnog transfera, ostvarit će mu se velika želja

Cijelo ljeto traje saga oko budućnosti potugalekog superstara Cristiana Ronalda, koji je od početka prijelaznog roka u potrazi za novim klubom, spominjale su se razne opcije od Bayerna, Chelseaja, PSG-a, Saudijske Arabije, Rome, Atletico Madrida, ali i kluba u kojemu je ponikao, lisabonskog Sportinga.

FOTO: PETER POWELL / EPA
FOTO: PETER POWELL / EPA

Ronaldo želi otići iz Manchester Uniteda jer želi igrati Ligu prvaka, što je praktički jasno od samog početka cijele sage. Navodno mu je motivacija činjenica da bi se mogao učvrstiti na listi najboljih strijelaca elitnog europskog natjecanja. Portugalac je postigao 140 pogodaka, čak 15 više od drugog Lionela Messija. Ipak, Messi je dvije godine mlađi, pa bi Ronaldo volio postići još koji pogodak kako bi učvrstio prvo mjesto.

S toga se Ronaldov agent Jorge Mendes okrenuo Sporting Lisabonu, klubu koji se spominjao kao nova destinacija Portugalca na samom početku. Cristiano bi rado s porodicom preselio u Lisabon, tamo bi igrao Ligu prvaka, ali bi se mogao i boriti za trofeje.

Najveći problem u njegovom povratku u klub u kojem je počeo karijeru je dakako njegova plata. Sporting će teško pronaći financijska sredstva za njegova potraživanja, a navodno ni trener Ruben Amorim nije bio oduševljen njegovim dolaskom jer se bojao da će narušiti odnose u klubu.

Zbog toga se do nedavno činilo kako od Ronaldovog povratka u Sporting neće biti ništa, no ovoga vikenda talijanski Tuttosport je objavio da su se u potugalskom velikanu predomislili i de se sada ozbiljno radi na Ronaldovom transferu.

Talijani pišu da Ronaldov agent Mendes još uvijek pregovara sa Sportingom oko transfera koji nazivaju “senzacionalnim” i da su pregovori u tijeku, ali da je situacija ji dalje vrlo komplicirana, piše Net.hr.

Prihvati notifikacije