Ostalo

Četiri zlatne medalje za Lanu Pudar u Zagrebu

Lana Pudar najbolja plivačica Bosne i Hercegovine je nakon veoma teških i napornih priprema u prethodnom periodu ubilježila svoj prvi ovogodišnji nastup na 21. po redu, međunarodnom plivačkom Mitingu “ZPK 2023”.

FOTO: FACEBOOK/KLUB VODENIH SPORTOVA ORKA
FOTO: FACEBOOK/KLUB VODENIH SPORTOVA ORKA

Takmičenj je održano na bazenu Utrina u Zagrebu, u organizaciji Zagrebačkog plivačkog kluba. Aktuelna prvakinja Evrope je ubilježila nastup u četiri discipline, 50, 100, 200 metara delfin i u disciplini 100 metara slobodno, gdje je osvojila četiri prva mjesta, osvojivši pehar za najbolju plivačicu mitinga u svojoj kategoriji.

„Ovo je prvi u nizu nastupa Lane Pudar koji je očekuju narednom periodu, a već za naredni vikend očekuje je nastup na Zimskom državnom prvenstvu koje će se održati na olimpijskom bazenu “Otoka” u Sarajevu. Proces isplivavavanja kvalifikacijskih normi za ljetne olimpijske igre “Paris 2024” počinje od prvog marta ove godine, veliki broj najvećih svjetskih i evropskih takmičenja je pred njom i svakako da je pred Lanom i njenim timom još puno posla kako bi u narednom periodu ispunili zadate ciljeve“, saopšteno je iz Kluba vodenih sportova Orka Mostar.

Prihvati notifikacije