Fudbal

Čelik nije dobio licencu za igranje Prve lige FBiH, iz kluba kažu da su to i očekivali

Nogometni savez Federacije Bosne i Hercegovine objavio je danas odluke Prvostepene komisije za licenciranje klubova Prve lige FBiH, a najviše je pažnje privukla činjenica da licencu nije dobio zenički Čelik.

FOTO: NK ČELIK ZENICA
FOTO: NK ČELIK ZENICA

NK Čelik očito nije ispunio sve uslove koji su potrebni za izdavanje licence, baš kao ni NK Zvijezda Gradačac, NK TOŠK Tešanj i FK Mladost Doboj Kakanj.

Zanimljivo je da su iz Čelika poručili da su ovakav scenarij i očekivali.

“Obavještavamo javnost da NK Čelik prema internim očekivanjima u klubu nije dobio licencu za narednu sezonu takmičenja u I. ligi FBiH na prvostepenoj komisiji za licenciranje.

Osnovni razlog za propuštanje dobivanja licence je činjenica što sa svim klupskim partnerima i bivšim povjeriocima nisu osigurane potrebne konfirmacije o izmirenim obavezama jer se, između ostalih, radilo i o licima koji su napustili državu, a neki od njih više nisu živi.

Ističemo da je ovo rezultat neblagovremenih knjiženja iz ranijih perioda koji su došli na naplatu nakon pooštravanja kriterija u procesu licenciranja”, piše u saopćenju NK Čelik.

Ove sezone je Čeliku sredini tabele Prve lige FBiH pošto pet kola prije kraja zauzima osmu poziciju s 35 osvojenih bodova.