Fudbal

Bulend Biščević zove Edina Džeku u Hajduk: "Takav fanatizam, podrška, mislim da to sigurno nigdje nema"

O mogućem dolasku Džeke na Poljud progovorio je i Bulend Biščević, bivši BiH reprezentativac koji je upisao više od 300 nastupa za Željezničar, a neko vrijeme je nosio i dres Hajduka

FOTO: SCREENSHOT / YOUTUBE
FOTO: SCREENSHOT / YOUTUBE

Edin Džeko se spominje kao želja sportskog direktora Hajduka Nikole Kalinića.

Nikola Kalinić je uskočivši iz kopački u odijelo pokazao da ima velike planove kao sportski direktor Hajduka. Prvo je doveo Gennara Gattusa, a sada želi dovesti Edina Džeku na Poljud.

Pročitajte još

Legendarni BiH napadač trenutno nosi dres Fenerbahčea s kojim ima ugovora do idućeg ljeta, no navodno su već uspostavljeni prvi kontakti između Kalinića i Džeke.

O mogućem dolasku Džeke na Poljud progovorio je i Bulend Biščević, bivši BiH reprezentativac koji je upisao više od 300 nastupa za Željezničar, a neko vrijeme je nosio i dres Hajduka:

“Ako Bog da da Džeko dođe u Hajduk, volio bih da dođe, to bi bilo za njega još jedno iskustvo. Ti ljudi, navijači, to podneblje, sigurno bi voljeli da dođe. Bio bi fantastično primljen u Hajduku, a i blizu mu je kuća, more, može poslijepodne i na plažu.

Takav fanatizam, podrška, mislim da to sigurno nigdje nema. Džeko je bio u raznim zemljama, u Istanbulu nije slično, Split je poseban grad. Kad igraš dobro, kad Hajduk ima dobre rezultate, to ti je kao hodanje po nebu. To bi mu bio još jedan biser u ogrlici klubove za koje je igrao”, rekao je BIščević u Podcastu s Jasminom Ligatom.