Sarajevo

Bruka i sramota: Kafić u Sarajevu časti pićem za svaki gol koji Zrinjski primi večeras

HŠK Zrinjski je prolaskom u ovo grupno takmičenje postao jedini klub u historiji Bosne i Hercegovine koji je ostvario taj uspjeh, a podsjetimo, priliku su imala i dva sarajevska kluba, kao i banjalučki Borac.

FOTO: SCREENSHOT/RAPORT
FOTO: SCREENSHOT/RAPORT

Instagram priča sarajevskog kafića “Za svaki primljeni gol Zrinjskog višnjevača na račun kuće”, objavljena je na Instagram profilu jednog sarajevskog kafića uz poruku kako je “glupo biti Ultras iz Mostara”, nikako nije u navijačkom duhu.

Na kraju krajeva, večeras će uz ime kluba Zrinjski stajati i zastava Bosne i Hercegovine, koju plemići večeras predstavljaju, pa ovakve provokacije sigurno ne čine dobro.

Podsjetimo, HŠK Zrinjski večeras od 21 sat igra utakmicu u Birminghamu protiv Aston Ville u grupnoj fazi UEFA Konferencijske lige u kojoj su već u prvom susretu protiv AZ Alkmaara upisali velika tri boda nevjerovatnim preokretom.

Plemići su u srijedu za Bljesak.info istaknuli kako su svjesni kakve su mogućnosti današnjeg protivnika, no kako su kazali, ne idu samo na “izlet”, nego se pokazati u što boljem svjetlu, piše Raport.

Prihvati notifikacije