Jet set

Bruce Willis danas "slavi" 68. rođendan. Prije Hollywooda bavio se raznim poslovima koji nisu bili nimalo laki

Legendarni glumac Bruce Willis slavi svoj 68. rođendan koji će svima ostati u dobrom pamćenju obzirom na tešku situaciju u kojoj se trenutno nalazi.

FOTO: EPA
FOTO: EPA

Iako je rado viđen na filmskim ekranima i pamtimo ga po akcijskim ulogama, Bruce nije oduvijek bio glumac te je prije ovog slavnog posla prije radio sve i svašta.

Bruce je sredinom 70-ih godina radio kao službenik za sigurnost u nuklearnoj elektrani, a to je bio jedan od prvih poslova nakon završetka srednje škole.

Glumac je jednom prilikom ispričao kako je taj posao nekad znao biti prilično opasan. Ponekad se morao probijati kroz snijeg kako bi provjerio je li sve u redu s okolicom postrojenja, a morao se i spuštati 100 metara ispod zemlje kako bi došao u centar postrojenja, prenosi Dnevnik.hr.

Osim toga, Willis je neko vrijeme radio i kao privatni detektiv.

Imao je i svoj blues band u kojemu je svirao usnu harmoniku. Nedugo nakon toga upisao je dramski program na Univerzitetu Montclair State i glumio u ”Mačke na vrućem limenom krovu”. No, nakon prve godine studiranja odlučio se preseliti u New York.

Svoj debi napravio je u broadwayskoj predstavi ”Nebo i zemlja”, a počeo je i glumiti u filmu ”Lud od ljubavi”, seriji ”Poroci Miamija” te reklami za Levis’.

Nakon toga, Bruce je počeo nizati slavne uloge u svjetski poznatim filmovima kojih danas ima na desetine, a neke od njegovih najpoznatiji uloga su u filmovima ”Umri muški”, ”Armageddon”, ”Plaćenici”, ”Prljavi igraju prljavo” i ostalim.

Međutim, svoju uspješnu karijeru Bruce je morao prekinuti zbog okrutne bolesti afazije koja mu je dijagnosticirana prošle godine, a njegova porodica nedavno je objavila da glumac boluje i od frontotemporalne demencija, najčešćeg oblika demencije s ranim početkom.

Bruceove kćerke, supruga Emma Heming Willis i bivša supruga Demi Moore objavile su nedavno zajedničko saopćenje na Instagramu u kojem su zahvalile na velikoj podršci obožavatelja nakon što je glumcu prije nešto manje od godinu dana dijagnosticirana afazija, a objasnile su i što znači njegova nova dijagnoza:

“Frontotemporalna demencija okrutna je bolest za koju mnogi od nas nikad nisu čuli, a može pogoditi svakoga. Za ljude mlađe od 60 to je najčešći oblik demencije i raširenija je nego što mislimo jer za dijagnozu nekad trebaju godine. Danas je još neizlječiva, za šta se nadamo da će se promijeniti u narednim godinama. Kako Bruceovo stanje napreduje, nadamo se da će medijska pažnja podići svijest o bolesti koju treba više istraživati.”

Glumac je posljednji put u javnosti u februaru, a tada je svojim izgledom i zbunjenim izrazom lica zabrinuo obožavatelje. Paparazzi su ga ulovili u šetnji s prijateljima Los Angelesom, a nosio je plavu majicu, zimsku kapu i šal.

S društvom je prošetao i krajem januara, a ni tada nije izbjegao fotografe te je na fotografijama također djelovao zbunjeno i pogubljeno.

Prihvati notifikacije