Ostalo

BRAVO MAJSTORE! Benjamin Husić osvojio zlato u Beogradu (FOTO)

Juniorski nacionalni tim Bosne i Hercegovine, u konkurenciji 190 timova, osvojio je prvo mjesto u ukupnom plasmanu, na izuzetno jakom i prestižnom taekwondo turniru G2-E2 kategorije Galeb Open, koji se održao u Beogradu

FOTO: FACEBOOK/TAEKWONDO SAVEZ BOSNE I HERCEGOVINE
FOTO: FACEBOOK/TAEKWONDO SAVEZ BOSNE I HERCEGOVINE

Galeb Open je okupio preko 2.000 takmičara iz cijelog svijeta, a članovi našeg nacionalnog tima su osvojili niz medalja i tako još jednom Bosnu i Hercegovinu postavili na tron, javili su iz Taekwondo saveza Bosne i Hercegovine.

“Gledajući pojedinačno, najveći uspjeh, odnosno zlatnu medalju, osvojio je Benjamin Husić, koji je tako potvrdio sjajnu formu, dok su Nino Šeremet, Ejla Makaš i Ema Kurić, osvojili srebrene medalje. Do bronze su stigli Anja Hrgić i Nihada Hodžić.

Ovom prilikom čestitamo svim našim takmičarima na izuzetnim borbama i činjenici da su na najbolji mogući način, pred očima cijele Evrope i svijeta, predstavili Bosnu i Hercegovinu. Posebne čestitke idu i trenerima našeg perspektivnog tima, koji su dokazali kako ulaganje u naše sjajne takmičare, nije uzaludno.

Ovo je ujedno bila i generalna proba za Evropsko seniorsko prvenstvo, koje se održava u Beogradu”, stoji u objavi na FB stranici Saveza.