Ostalo

Bosna i Hercegovina će biti domaćin Svjetskog prvenstva u mušičarenju

Prvenstvo će se održati od 16. do 23. jula 2023. godine, grad domaćin bit će Mostar, a takmičenja će se odvijati na rijeci Buni u Blagaju i na jezeru Salakovac.

FOTO: EPA/CJ GUNTHER
FOTO: EPA/CJ GUNTHER

Bosni i Hercegovini bit ćedomaćin 20. Cortland Svjetskog prvenstva za juniore u disciplini “mušičarenje” (Fly Fishing), koje će se održati od 16. do 23. jula 2023. godine, prenosi Bljesak.

Organizator ovog takmičenja je Sportsko ribolovni savez Bosne i Hercegovine, suorganizatori su Sportsko ribolovni savez Federacije Bosne i Hercegovine i USR Neretva 1933 iz Mostara, a grad domaćin je Grad Mostar.

Podršku Svjetskom prvenstvu preliminarno su dali i gradonačelnik Grada Mostara Mario Kordić, premijer Hercegovačko-neretvanskog kantona Nevenko Herceg, Ministarstvo kulture i sporta FBiH, Vijeće ministara BiH, ali i mnogi drugi privredni subjekti koji su izrazili spremnost biti sponzorima ove velike manifestacije.

Prijave reprezentacija i takmičara su već krenule, a samo takmičenje će se održati na rijeci Buni u Blagaju i na jezeru Salakovac.

Prihvati notifikacije