Fudbal

Bosanac koji je zaludio Bundesligu čeka poziv u reprezentaciju: Danas je predao za pasoš BiH

Jedan od najboljih mladih igrača Bochuma, Zinedine-Ali Durmuş, budući reprezentativac Bosne i Hercegovine danas je posjetio Matični ured u Sanici i izvršio svu proceduru za dobijanje našeg državljanstva i pasoša, objavili su iz lokalnog kluba Oladinac Sanica.

FOTO: BOCHUM
FOTO: BOCHUM

“Inače, Zinedine je sin od Lejle Konjević koja je porijeklom iz Sanice. Zinedine je 1,88 m visok zadnji vezni igrač U17 ekipe Bochuma koja se takmiči u Bundesligi. Ove sezone igra sjajno, pa je uz dobro obavljen posao na svojoj poziciji zadnjeg veznog igrača pri tome još postigao četiri gola i napravio jednu asistenciju.

Koliko ga cijene u Bochumu najbolje se vidi po tome da ove sezone nerijetko nosio kapitensku traku svoje ekipe. Zvanično je zamjenik kapitena.

Ne sumnjamo kako bi ovaj sjajni mladi nogometaš bio veliko pojačanje za U17 ili čak U19 reprezentaciju BiH.

Sad kad je dobio naše državljanstvo, nema prepreka da nastupi za Bosnu i Hercegovinu jer do sada još nije dobio poziv Njemačke.

Zinedine-Ali Durmuş je tako sasvim sigurno nova meta za direktora reprezentacije Zvjezdana Misimovića koji je u proteklom periodu već napravio sjajan posao u dovođenju novih igrača za Bosnu i Hercegovinu”, saopšteno je iz NK Omladinac Sanica.

🇧🇦 Zinedine-Ali Durmuş 1071. član našeg kluba 🇧🇦Jedan od najboljih mladih igrača Bochuma, Zinedine-Ali Durmuş, budući…

Posted by Nogometni Klub Omladinac Sanica on Monday, February 6, 2023

Prihvati notifikacije